accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vigyázat! Szennyezett a víz Tenerife partjainál!

utazomajom /

Az elmúlt napokban több fórumon és oldalon is felütötte a fejét a hír, miszerint Tenerifén ismeretlen eredetű szennyezéstől koszos, habos az óceán vize és a benne fürdőzők sorra fertőződnek meg Hepatitis A típusú vírussal. A nagy barna foltok nem túl bizalomgerjesztőek és még kevésbé tűnnek ártalmatlannak az emberi szervezetre nézve.

tenerife2
Forrás: www.theguardian.com

Bizonyos körökben kezd eluralkodni a pánikhangulat, a Tenerifére tartó utasok egy része teljes bizonytalanságban van, hogy lemondja-e az utazását, míg mások arról számolnak be, hogy semmi erre utaló nyomot nem láttak. Továbbra is kérdéses, hogy egy túlszaporodott mikroalga-e a felelős a kialakult helyzetért, vagy valami teljesen más lehet a háttérben. Egyes vélemények szerint sokkal inkább az a probléma, hogy emberi ürüléket engednek a vízbe és ez okozza a fertőzést.

Kint élők szerint a sziget gyakorlatilag telítődött és már annyi a turista, hogy az elavult rendszerek nem tudnak lépést tartani ennyi emberrel és ezek melléktermékével. Az Utazómajmok világmegváltó csoportjában is arról számolnak be, hogy a helyiek már nem merészkednek bele a vízbe:

Tenerife

Ezzel szemben a hatóságok teljesen más állásponton vannak: bár a piros zászló már kint van számos strandon, a fürdőzők elől még hivatalosan nem zárták le őket, csupán arra figyelmeztetnek, hogy ne érintkezzenek a veszélyes algával. A nagy meleg hatására állítólag túlzott mértékben elszaporodtak ezek a mérgező algák, amelyek most elértek egyes strandokat is.

forrás: thecanarynews.com

Jose Juan Aleman, a szigetcsoport közegészségügyi igazgatója számos helyen tett nyilatkozata szerint az algák burjánzása egy természetes folyamat, amely idővel eltűnik. Tekintve azonban, hogy a vízzel, vagy homokkal való közvetlen érintkezés bőrirritációt és viszketést, gyulladást okozhat, javasolják kerülni az egyes strandokat. Egyelőre hiába azonban a folyamatos figyelmeztetés, mégis sokan fürdenek az óceánban és játszanak a láthatóan szennyezett homokban.

Ha esetleg kint élsz, vagy épp most vagy nyaralni Tenerifén, küldj nekünk képet arról, hogy milyen jelenleg a strandok és az óceán állapota. Köszönjük!

Ajánlatok