accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Éjszakai utazással, hálókocsiban pihenve, kényelmesen utazhatsz Splitbe!

utazomajom /

Amikor a horvátországi nyaralást tervezzük, a legtöbben az autós kijutáson gondolkoznak, azonban kocsi hiányában is van lehetőség kényelmesen eljutni az Adriára. A MÁV ugyanis ismét elindítja a Budapest-Split között közlekedő Adria InterCity éjszakai járatát, amely fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival rendelkezik.

Idén sűrítik a tavalyi évhez képest az előszezoni (június 17-ig) és az utószezonban (augusztus 28 után) közlekedő vonatokat, és már hetente háromszor járnak majd az Intercity járatai. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity, közölte a MÁV-START.

Adria Intercity. Fotó: MÁV

A vasúttársaság közleménye szerint a járatot 2021-ben a COVID ellenére is 5500 utas vette igénybe, ami 2022-ben megduplázódott. Csaknem 4300 utas a magasabb kategóriájú, komfortosabb hálókocsikba váltott jegyet – tették hozzá.

Az InterCity Horvátország második legnagyobb városába, Split központjába érkezik. A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, hiszen az utasok nyugalmát idén a határellenőrzés sem zavarja meg. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben konnektorok is találhatók. Az étkezőkocsikban hideg és meleg vacsora és reggeli fogyasztható, valamint bőséges az italválaszték. A hálókocsikban 1-3 ágyas fülkék, a fekvőhelyes kocsikban akár 6 alvóhelyes kabinok is foglalhatók nagyobb család kiutazása esetén. A hálókocsikban este ásványvízzel, reggel pedig meleg itallal és reggelivel várják a Splitbe utazókat.

Az Intercity Budapestről 18.45-kor indul és a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt. Splitbe 9.44-kor érkezik. Visszafelé, Splitből 17.55-kor indul, Budapestre másnap 9.35-re érkezik.

Az IC-re Budapesten Keleti pályaudvaron és Kelenföldön kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni, illetve hazafelé leszállni.

Forrás: MTI Fotó:MÁV

Ajánlatok