accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

7 nap alatt biztosít visszatérítést a Wizz Air automatizált rendszere

utazomajom /

A Wizz Air bejelentette, hogy automatizált rendszerének köszönhetően a készpénz-visszafizetési kérelmek 95%-át már egy héten belül teljesíteni tudja.

A légitársaság tavaly májusban indította el automatizált pénzvisszafizetési rendszerét, hogy lépést tartson a COVID-19 világjárvány okozta példátlan mennyiségű járattörléssel. A 2019-es számokhoz képest 2020-ban 3000 százalékkal növekedtek meg a visszatérítési kérelmek.

A megfelelő opció kiválasztásával az automatizált folyamat lehetővé teszi, hogy a járattörlésben érintett utasok vagy visszakapják a viteldíj 120%-át Wizz Air pontokban, vagy a viteldíj 100%-át a fizetés eredeti módja szerint, illetve választhatnak ingyenes átfoglalási lehetőséget is. Az utasoknak mindössze egyetlen kattintásba kerül a visszatérítés igénylése a wizzair.com weboldalon található egyéni felhasználói felületükön, vagy az e-mailben kapott linken.

A visszatérítések lehető leggyorsabb feldolgozása érdekében a Wizz Air továbbra is ösztönzi az utasokat, hogy közvetlenül a wizzair.com oldalon, vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglaljanak. Online, vagy hagyományos utazási irodákon keresztül történő foglalások esetén a Wizz Air nem tud közvetlenül kapcsolatba lépni az utassal a rá vonatkozó visszatérítési lehetőségek ügyében, ugyanis ebben az esetben a foglalás tulajdonosa nem az utas, hanem az online platform, vagy az utazási iroda lesz, amelyen keresztül a jegyet vásárolták. Így előfordulhat, hogy az utas később részesül a kompenzációban. Azoknak az utasoknak, akik online utazási platformokon keresztül foglaltak jegyet, nincs más lehetőségük, mint a foglalás tulajdonosára támaszkodni. Az online utazási irodák saját módszereket alkalmaznak a visszatérítési kérelmek kezelésére, amelyek nem tartoznak a Wizz Air ellenőrzése alá.

Annak érdekében, hogy a Wizz Air az utasai számára megbízhatóbb védelmet nyújtson a jelenlegi bizonytalan helyzetben, a repülőjegy mellé megvásárolható a WIZZ Flex szolgáltatás, amely lehetővé teszi a foglalás, járatmódosítási díj nélküli változtatását, ezáltal biztosítva a teljes rugalmasságot. Az utasok 3 órával az indulás előtt díjmentesen törölhetik foglalásukat, amelynek teljes összegét azonnal visszakapják WIZZ pontokban, továbbá korlátlan számú alkalommal változtathatják meg az utazás időpontját vagy útvonalát.

„A WIZZ-nél elkötelezettek vagyunk, hogy a legtökéletesebb utazási élményt biztosítsuk utasainknak, többek között ezért is dolgoztunk ennyire intenzíven azon, hogy már a tavalyi járványhelyzet elején automatizált legyen visszatérítési rendszerünk. Más európai légitársaságoktól eltérően ez a megoldás nagyban megkönnyíti az utasok ügyintézését járattörlés esetén, így a pénz visszautalása is hamarabb megtörténik. Büszkék vagyunk rá, hogy visszatérítéseink 95 százaléka hét napon belül teljesül és továbbra is dolgozunk rajta, hogy rendszerünket még ennél is egyszerűbben és könnyebben tudják használni utasaink a gondtalan utazás érdekében” – mondta el Poós Zsuzsa, a Wizz Air marketingigazgatója.

Ajánlatok