accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

108-117. nap 1.rész: Így keress utazótársakat Ausztráliában

lanymajom /

Ausztráliában az utazás egyik legolcsóbb módja, ha kempingezünk és megosztjuk a költségeket másokkal. A mai cikkben arról lesz szó, hogyan keress helyben utazótársakat abban az esetben, ha otthonról még egyedül indultál el felfedezni ezt az egzotikus, kontinens méretű országot.

Az önkénteskedés után az volt a tervem, hogy elutazok Launcestonba és megpróbálok utazótársakat keresni egy tasmaniai körútra, hiszen ez lenne a legolcsóbb módja az utazásnak. Ahogy megérkeztem a városba, az első utam a könyvtárba vezetett; először is szállást kell foglalnom mára, majd körülnézek a tasmaniai hátizsákos Facebook csoportokban. Az utazótárs keresés végül sokkal gyorsabban ment, mint amire számítottam.

Hogyan lehet utazótársakat találni Ausztráliában?

1, Facebook csoportokban

A Facebookon rengeteg hátizsákos utazóknak szánt csoportot találunk, ahol böngészhetünk a feladott hirdetések között, illetve mi is kiposztolhatjuk az utazási terveinket. Néhány csoportban nemcsak utazótársakat kereshetünk, de autót, kempingfelszerelést is vásárolhatunk vagy eladhatunk.

Ilyen csoportok például az alábbiak:

https://www.facebook.com/groups/backpackersintasmania/

https://www.facebook.com/groups/TasmaniaBackpackerTraveler/

https://www.facebook.com/groups/backpackingaustralia/

https://www.facebook.com/groups/BackpackingAustraliaGroup/

https://www.facebook.com/groups/AustraliaBackpackers2015/

https://www.facebook.com/groups/MelbourneBackpacker/

2, Hostelekben való érdeklődés

Nekem így sikerült utazótársakra lelnem. Amikor megérkeztem a hostelba a recepció épp zárva volt, mivel ebédszünetet tartottak. Ez alatt hárman is összegyűltünk a recepció előtti kanapén, a becsekkolásra várva. Gondoltam kihasználom ezt az időszakot arra, hogy kérdezősködök, ki merre, hogyan, mik a tervek. Az első lány, akit megkérdeztem pont utazótársat keresett. A barátnője holnap a saját autójával Melbourne-ből fog érkezni a komppal, így következő nap már indulhatunk is. Szuper!

Minden hostelben van egy üzenőfal, ahova szintén érdemes kirakni egy hirdetést az utazási terveinkről, illetve körbenézni, hogy esetleg nincs-e már olyan meglévő hirdetés a falon, ami passzolna az elképzeléseinkhez.

3, Gumtree

Érdemes még körülnézni a Gumtree https://www.gumtree.com.au/ oldalon, ahova szintén kiposztolhatjuk az útitervünket és mások hirdetései között is böngészhetünk. Ezen az oldalon minden féle használt dolgot, pl. kempingfelszerelést is vásárolhatunk vagy eladhatunk.

Tömegközlekedés Tasmaniában

Ha nem sikerül az utazótárs keresés és bármilyen okból kifolyólag nem bérelnél autót egyedül, akkor sem kell elkeseredni, hiszen tömegközlekedéssel is el lehet jutni jó pár helyre a szigeten, habár ez egy költségesebb módja Tasmania felfedezésének és az eldugottabb, nehezebben megközelíthető természeti szépségeket sajnos nem tudod így megnézni. 

A szigeten az alábbi társaságok üzemelnek buszjáratokat:

http://www.tasredline.com.au/

http://www.tassielink.com.au/index.htm

Egy másik alternatív ötlet a stoppolás és a tömegközlekedés kombinációja.

Tömegközlekedés Ausztráliában

Tasmanián és Nyugat-Ausztrálián kívül választhatunk egy praktikus, hop on hop off elven működő buszbérletet is, melyet a Greyhound oldalán tudunk megvásárolni. A buszok útvonalhálózata az alábbi térképen tekinthető meg https://www.greyhound.com.au/Clients/GREYHOUNDNEW/documents/pdfs/Network-Map.pdf


Utazótársakat az Utazómajom Facebook csoportban is kereshetsz, ami ezen a linken érhető el. 

Ajánlatok