accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

31. nap – Megszeretem Indiát anélkül, hogy oda utaznék?

utazomajom /
A Batu Caves egy barlang- és hindu templom rendszer Kuala Lumpur közelében, mely Indián kívül az egyik legfontosabb zarándokhely. Megtekintésére egy fél napot érdemes rászánni. A vonat kb. 25 perc alatt visz ki a Sentral állomástól, a jegy ára pedig egy útra 170 Ft. A lányoknak ajánlatos hosszú nadrágot vagy szoknyát viselni, esetleg egy sálat vinni, de 200 Ft-nak megfelelő ringitért a helyszínen is lehet sálat bérelni. A fiúk esetében a rövid nadrág nem probléma. A majmokra is ügyeljünk, a gyümölcsöket mélyen rejtsük el a táskában, mivel a szemtelen majmocskák kikapdossák az élelmiszert a látogatók kezéből és táskájukból.

Az utazásom előtt egyáltalán nem számítottam rá, hogy az indiai kultúrával is találkozni fogok majd az ázsiai és ausztrál kiruccanásomon. Kellemes meglepetés ért, mivel eddig valahogy nem vonzott annyira India, viszont most már az itt látottak után felkeltette az érdeklődésemet. A színes ruhák, az ételek, a templomok és az ott zajló szertartások egy teljesen különleges élményt nyújtanak, habár valószínűleg Malajziában könnyebben be lehet fogadni ezt a világot, mint Indiában.
Aznapi költés: 3.800 Ft (szállás hostelben, kaja, vonatjegy és egy sör fért bele ennyibe)

Ajánlatok