accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

151. nap: 18 éves, és már több helyen járt mint a kortársai

lanymajom /

Mindig meglepődök, amikor nagyon fiatal utazók mesélik a különlegesebbnél különlegesebb utazási történeteiket. Ma a hostelben találkoztam egy 18 éves francia lánnyal, aki már 3 kontinensen is megfordult, most pedig Balira indul teljesen egyedül.

Sokan már kisgyerekkel is nekivágnak a nagyvilágnak, mint ahogy az előző tasmaniai hostom is tette. Vannak, akik pedig olyan helyekre is elviszik a gyerekeiket, ahova sokan gyerek nélkül se mennének el. Ezt a francia lányt 2 éve a szülei magukkal vitték egy indiai utazásra, ami egy kicsit meghökkentő, de egyben különleges élményt nyújtott számára. A szülei utazás iránti rajongása viszont rá is ráragadt, ezért jelentkezett az új-zélandi working holiday vízumra. Új-Zélandot szinte már keresztül-kasul bejárta, ezért úgy döntött, hogy egy melbourne-i átszállással tesz egy kis utazást és ellátogat Balira teljesen egyedül.

Nyugat-Európában teljesen elfogadott és gyakori jelenség, hogy a 18 éves fiatalok egy kis szünetet tartanak mielőtt elkezdenék a felsőoktatási tanulmányaikat. Sokan úgy gondolják, hogy nem teljesen biztosak abban, hogy már eldöntötték melyik szakra mennének továbbtanulni, ezért előtte még egy kicsit világot akarnak látni, szélesítik a látókörüket, majd ezekkel a tapasztalatokkal választanak egyetemet.

Pont ugyanebben a helyzetben járt az a három német fiatal is, akikkel Tasmaniában utaztam. Ezen felül az egyikőjüknek középiskolai tanulmányai alatt lehetősége nyílt egy évet cserediákként eltölteni az USA-ban, de szülei Kínába és Dél-Afrikába is elvitték már utazni. Ekkor pedig 19 évesen egy világkörüli utazáson vett részt szintén teljesen egyedül. Lehet, hogy végül pár évvel később kerülnek ki a nagybetűs életbe, de az biztos, hogy akkora már rengeteg élettapasztalat lesz a hátuk mögött.

Ajánlatok