accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

145. nap: Miért jó hónapokon keresztül utazni?

lanymajom /

Miközben Lisával a Dandenong-hegységben található 1000 lépcsőt másztuk meg, nekem többször is meg kellett állnom egy kis szuszra, mivel nem bírtam annyira az iramot, mint egy maratoni futó.

Miután legyűrtük a lépcsőket Lisa hozzámfordult, majd ennyit mondott; köszi, hogy megálltál közben, mert én simán letoltam volna az egészet egyben és csak arra koncentráltam volna, hogy érjünk föl, legyünk túl rajta, de így rájöttem, hogy maga az út is élvezetes és vicces volt nézni a többieket is, akik ugyanezen az úton haladtak (szenvedtek).

Később ez a beszélgetés kicsit továbbfonódott és odáig jutottunk el belőle, hogy az életben több mindent ki kell próbálnunk, mire rájövünk, hogy mi az, ami közel áll hozzánk. Ő példának a frizuráját hozta; a feketétől a vörösön keresztül a szőkéig már minden színt, illetve fazont kipróbált, mire rájött, hogy melyik az, amelyik a legjobban áll neki. Ugyanezt gondolja a tanításról. Már több korosztály is tanított, mire rájött, hogy leginkább melyik korcsoport és tantárgy fekszik neki a legjobban.

Az én példám az utazás volt. Amikor elkezdtem utazni még nem tudtam, hogy melyik országok érdekelnek a leginkább. Akkor azt gondoltam mindegy, hogy hova csak utazhassak. Ma már ezt nem így látom. Miután elmentem olyan országokba, amik nem igazán fogtak meg, illetve olyan helyekre is eljutottam, melyek pont ellenkezőleg, teljesen lenyűgöztek, rájöttem, hogy mi az, ami turistaként tetszik nekem egy országban. Ma már nem feltétlen csak a repülőjegyárak befolyásolják a döntésem az utazási célpont kiválasztásakor, illetve az utazási tempómat is lassabbra vettem. Ezért döntöttem egy pár hónapos karrier szünet mellett, amikor van időm meglátogatni azokat az országokat, amelyek a legjobban érdekelnek és alaposan be is tudom járni őket, hiszen nem kell rohannom. Ezen felül én úgy gondolom, hogy olcsóbb is egyszerre bejárni több távolabbi országot, hiszen ha már egyszer eljutottunk például Bangkokba vagy Kuala Lumpurba, akkor onnan Ázsia legtöbb országa és még Ausztrália is könnyen és kedvező áron érhető el.

Ajánlatok