accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

172. nap: A majomerdő

lanymajom /

Ubud egyik fő attrakciója a több száz makákó által lakott majomerdő, ami sokak szerint kihagyhatatlan látványosság. Már egy hete Ubudban voltam, de mindig halogattam a felkeresését. Valahogy nem vonzott, hogy lépten nyomon majmok lesznek körülöttem.

Ekkor viszont rávettem magam és elmentem, de számomra nem lett egy hatalmas élmény. A park és a templom nagyon szép, de a majmokkal nem igazán tudtam megbarátkozni. Nem bántottak, nem ugrottak rám, mivel próbáltam úgy elmenni mellettük, hogy ne ingereljem őket, de magát ezt a folyamatos odafigyelést egy kicsit fárasztónak találtam így nem nagyon tudtam élvezni a nézelődést. Ettől függetlenül érdemes bemenni, viszont a bejáratnál kihelyezett táblán leírt szabályokat mindenképpen be kell tartani.

De mi is ez a majomerdő?

A majomerdő egy természetvédelmi terület illetve egy hindu templom komplexum Ubud közponjától nem messze. A létesítmény missziója a Tri Hata Karana hindu vallás alapelvének gyakorlása, azaz harmóniát teremteni ember és ember, az ember és a természet, illetve az ember és Isten között, amivel a spirituális és a fizikális jólétünket tudjuk egyensúlyba helyezni. Ezen felül az erdő a hindu rituálékhoz használt ritka növények megőrzése szempontjából és oktatási célokra, a majmok viselkedésének megfigyelésében is fontos szerepet játszik. Az erdőben található teplomokba turistákat nem engednek be.

Az utazás előző napjairól, Thaiföldről, Malajziáról, Vietnamról, Ausztráliáról és Indonéziáról itt olvashatsz.

Ajánlatok