accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

148. nap: Ezt a várost nem lehet megunni

lanymajom /

Melbourne-ben egyszerűen lehetetlen unatkozni. A mai cikkben is hoztam pár ötletet, hogy mivel tölthetjük az időnket a városban.

Docklands

Docklands városrészt az 1800-as évek vége fele a britek kikötőnek szánták, majd ahogy az 1950-es években megjelent a modern konténerszállítás, a környék szinte kiürült, hiszen a kikötő alkalmatlan volt az új technológiák befogadására. 1990-től a városvezetők úgy döntöttek, hogy érdemes pénzt áldozni a városrész megmentésébe és modernizálásába, majd azóta sorjában indulnak az új építkezések. Docklands mára a város modern negyede, ahol a legújabb építészeti stílusjegyekkel rendelkező irodaházakat találunk, a régi kikötőben pedig már luxus jachtok parkolnak.

A városrész egyik nevezetessége az Etihad stadion, ahol megtapasztalhatjuk, hogy milyen egy ausztrál futball mérkőzés hangulata. Az ausztrál futball nem ugyanaz, mint az amerikai foci. Bővebb információ erről a sportról ezen a linken olvasható. Sajnos nekem nem fért bele a büdzsébe egy meccs felkeresése, de azt hallottam helyiektől, hogy hatalmas élménnyel gazdagodhatunk, ha ellátogatunk egy játékra. Jegyeket az Etihad stadion oldalán lehet foglalni.

A másik fő attrakció a Melbourne óriáskerék, ahonnan beláthatjuk az egész várost. Jegyárinformációkat itt találhatsz. Az óriáskerék közelében szuper outlet üzleteket találunk, ahol potom pénzekért vásárolhatunk szuveníreket és ruhákat. Már ezért is érdemes ide ellátogatni. Ja, és a legfontosabbat még nem is említettem, hogy Melbourne központjában a villamos teljesen ingyenesen használható, így Docklands városrészbe is jegy nélkül utazhatunk.

Ha már itt járunk, akkor a hiper szuper modern Library at the Dock könyvtárat se hagyjuk ki a programból, ahol nemcsak maga az épület lenyűgöző, hanem az ausztrálok végtelen lazasága is, hogy egy könyvtárban ping pong asztalokat és egyéb szórakozási lehetőségeket helyeznek el.

Kaszinó

Melbourne belvárosában találjuk a Crown kaszinót, ahova szintén érdemes bepillantani. Számomra nagyon nagy élmény volt, mivel előtte még soha nem jártam kaszinóban. Mintha egy teljesen más világba csöppentem volna, ahol az egyik teremben a menő pókerjátékosok a sötétben napszemüvegben tolják, a másik teremben pedig ázsiai idősebb emberek próbálnak szerencsét a játékgépeken.

A kaszinó közelében találjuk a DFO outlet centert, ahol szintén hihetetlen árakon tudunk vásárolni márkás ruházati termékeket.

Séta a part mentén

A kaszinó után sötétedéskor tegyünk egy sétát a part mentén, ahol szintén egy teljesen más arcát ismerhetjük meg a városnak. Futók, gördeszkások, bicósok, kutyát sétáltatók, babakocsis anyukák, fotósok és csak egy kis munka utáni kikapcsolódásra vágyók lepik el a környéket.

Ajánlatok