accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

81-94. nap 5. rész: Panaszkodásra nincs ok, hiszen gyönyörű helyen vagyok!

lanymajom /

Panaszkodásra nincs okom, hiszen azt nem mondhatom, hogy semmit sem láttunk volna a Pittwater-en eltöltött 2 hét során. A már említett állatok megfigyelése különleges élményt nyújtott, de ezen felül néhányszor túrázni is volt lehetőségünk a környéken.

1. Woody-point

Első nap túráztunk egyet a közeli Woody-pointnál. Ekkor figyeltem fel először az Ausztrália szerte őshonos eukaliptuszfára, ami szintén egy új élmény volt.

2. napfelkelte

A hosteltől 15 perces túrára található a legközelebbi kilátópont, ahonnan gyönyörű napfelkeltében lehet részünk.

3. crab beach

A crab beach-en megcsodálhatjuk a tarisznyarákokat, illetve a sekély öbölben növekvő mangrove fákat.

4. Pittwater legszebb kilátópontja

A hosteltől kb. 40 perces túrára található egy másik kilátópont, viszont a túraútvonalat a nemzeti park már nem tartja karban, így elég nehéz megtalálni a helyes utat, mivel a növények benőtték az ösvényt. A hostel tulajai szalagokkal jelölték, hogy hol kell haladni a kilátóponthoz, de párszor így is sikerült eltévednünk, viszont a kilátás mindenért kárpótolt.

Megéri elmenni Pittwaterre, ha valaki éppen Sydney-ben jár?

Szerintem olyan 2-3 napra mindenképp megéri, főleg ha valakinek nincs sok ideje az országban és csak Sydney és környékére tervezi az utazását. A különleges növény- és állatvilágért és az elhelyezkedésért, illetve a nyugodt környezetért érdemes ide ellátogatni.

Hogyan lehet eljutni Sydney-ből a Pittwater hostelba?

Sydney üzleti központjából, a Wynyard állomástól az E86-os busszal lehet eljutni Church pointig, majd a kompról pedig a Morning bay megállónál kell leszállni.

Ajánlatok