accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

161. nap: Balin jól jön, ha tudsz robogót vezetni

lanymajom /

Indonéziában szembesültem először azzal a hiányosságommal, hogy nem tudok robogót vezetni. Eddig ezt nem éreztem akkora hátránynak, hiszen mindig megoldottam valahogy a közlekedést más délkelet-ázsiai országokban. Bali nevezetességei között viszont nem igazán járnak tömegközlekedési eszközök, a szigeten biciklizni szinte életveszély, így aki olcsón akar utazni és nem szeretne itt belekezdeni a robogózásba, annak motoros taxi igénybevételére lesz szüksége. Bökkenők még ekkor is akadnak, hiszen a motoros taxi szolgáltatók a legtöbb nevezetesség körül ki vannak tiltva. De akkor hogyan közlekedjek Balin?

1. Telefonos alkalmazások

Balin Uber, Grab és Go Jek is jelen van. Habár rengeteg turisztikai helyszínről kitiltották őket, a nagyobb településeken teljesen jól működik a rendszer. Az alkalmazásban meg kell adni a tartózkodási helyünket és a célpontunkat, ami ezután kikalkulálja nekünk az árat és megkeres egy közelben tartózkodó sofőrt. Habár a szigeten a közlekedés elég kaotikusnak tűnhet, de nekem a motoros taxi teljesen biztonságosnak tűnt, továbbá olcsóbb is, mint az autós taxi. Az alkalmazásban kiválaszthatjuk, hogy autóval vagy motorral szeretnénk közlekedni.

2. Blue bird taxi

A Blue bird autós taxit valahol a közösségi közlekedés és a helyi taxisok között lehetne elhelyezni. Habár valahonnan a Blue bird is ki van tiltva, de szélesebb körben mozoghatnak, mint például az Uber. Az ár magasabb, viszont még mindig alacsonyabb, mint a helyi taxisok tarifája. A szolgáltatás applikáción szintén elérhető, így nagyon könnyű fuvart találni.

3. Helyi taxi

A másik megoldás a helyi taxi igénybevétele, viszont ez eléggé költséges, legalábbis azoknak, akik egyedül próbálják felfedezni a szigetet. Helyi taxit szinte mindenhol találunk, ők azok, akik hivatalosan is behajthatnak a turisztikai helyszínekhez.

4. Nem hivatalos taxisok

A vidéki falvakban nem sétálgatnak az utcán az emberek, hanem mindenki robogóval közlekedik. Ha a helyiek meglátnak egy turistát az úton gyalogolni, akkor azonnal leszólítják és megkérdezik, hogy szüksége van-e taxira. Az ajánlott árból érdemes alkudni, hiszen néha nagyon magas ajánlatot tesznek.

5. Sofőr

Ha kényelmesen utaznánk és a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni a napunkból, akkor érdemes egy sofőrt bérelni, aki akár 8-10 órán keresztül velünk lesz és elszállít azokra a helyszínekre, amelyekre szeretnénk eljutni. Szállásokon, utazási irodákban tudunk érdeklődni vagy akár egy grab, uber, go jek autós taxi igénybevételekor is kérhetünk árajánlatot, hiszen rengetegen foglalkoznak privát sofőrködéssel is.


A cikk létrejöttét a GRÁNIT Bank támogatta.

Ha egy igazán jó utazós bankkártyát szeretnél, akkor olvasd el a cikkünket a Platinum kártyáról! 

Ajánlatok