accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Milyen bankkártyát válasszon egy utazó?

utazomajom /

Egy rendszeres utazónak a megfelelő bankkártyával rengeteget lehet spórolni, ezért nagyon fontos, hogy melyiket is választjuk. Néhány éve sok energiát fektettem abba, hogy megtaláljam a számomra elérhető legkedvezőbbet. Hosszas keresgélés után, több lehetőség lebegett a szemem előtt, de végül a GRÁNIT Bank Platinum kártyájára esett a választás. Leírom, hogy miért.

MasterCard Airport Lounge

Kezdjük az elején. A repülőtérre egy picit hamarabb szoktunk érkezni mint a javasolt időpont, hiszen indulás előtt a biztonsági ellenőrzést elhagyva (tehát ott, ahol minden már nagyon drága) a kártyánkat felmutatva ingyen bemehetünk a MasterCard Airport Lounge-ba. Ez egy olyan hely, ahol nyugodt körülmények között várakozhatsz a géped indulása előtt. Ingyenes étel és italválaszték mellett internetezési, nyomtatási lehetőséged is van. A GRÁNIT Bank Platinum kártyájával a budapesti és és a bécsi váró is díjmentesen látogatható, ráadásul plusz egy utastársat is bevihet a kártyabirtokos, illetve saját 18 év alatti gyermekei ingyen léphetnek be a loung-ba. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ingyenesen jár hozzá a Priority Pass kártya is, amivel a világ 900 várójába alkalmanként 24 euróért lehet bejutni a kártyabirtokosnak. Ennek az éves díja egyébként 99 euró lenne, ha külön kellene megvásárolni.

Pénzváltás

Sokan kérdezitek, hogy hol szoktunk az egzotikusabb országok meglátogatása előtt pénzt váltani. Nos, az igazság az, hogy sehol. Az idegen országba érkezés után az első dolgunk, hogy egy ATM-ből pénzt vegyünk fel, hiszen így megszabadulunk a váltók magas költségétől. A Platinum kártyával havonta két darab díjmentes pénzfelvételed lesz külföldön, az itthoni négyen kívül.

money-926631_1280

Lock funkció

A bepakolás nekünk nem mindig megy gördülékenyen. Igazából főleg nekem van vele gondom, sosem találom amit keresek. Így szokott ez lenni a bankkártyámmal is, amiről külföldön legalább kétnaponta azt gondolom, hogy elhagytam. Ilyenkor jön jól az, hogy az applikáción keresztül tudom Lockolni (azaz lezárni és feloldani a kártyám), vagy a limitet le tudom venni akár nullára, ami nagyjából egyenértékű azzal, mintha letiltattam volna a kártyát, így nyugodtabban tudok gondolkodni, hogy hova is pakolhattam el. Már csak egy olyan funkcióra lenne szükségem, hogy az útlevelem meg tudjam csörgetni, mert az a második, amiről a legtöbbször hiszem, hogy elhagytam.

Ha bajban vagy

Esetleg ha tényleg elhagytad a kártyát és nagyon kritikus a helyzet, akkor pedig a sürgősségi asszisztencia segítségével (felár ellenében) a világ bármely pontjára eljuttatják neked a pénzt, amit a számládról vettél volna ki, és 72 órán belül még a kártyát is pótolják. Menő, ugye?

Utasbiztosítás

De nem ez a legfontosabb egy rendszeres utazónak, hanem az utasbiztosítás. Ez volt az egyik fő ok, ami miatt a Platinum kártyát választottam. Kevés bank kínál 50 millió forintos utasbiztosítást, vagy olyat, ami az egész világra érvényes, szerencsére itt mindkettő játszik! Tehát lesz egy világra szóló 50 millió forint értékű balesetbiztosításod, ami kiutazásonként 90 napig érvényes, és az extrém sportokat, vagy a búvárkodást is magában foglalja. Persze jár hozzá poggyászbiztosítás is a Mapfre által. Azt kívánom, hogy ezt sose kelljen kipróbálnod, de biztosítás nélkül ne indulj útnak! Ha egy ilyen biztosítást szeretnél megkötni minden alkalommal, amikor utazol, akkor ez évente sok-tízezer forint lenne, így töredékéért megúszod.

beach-1615012_1280

Biztosításhoz sorolható a gépjármű asszisztencia, ami többek között arra jó, hogy ha Horvátországba utazol saját autóval, és az külföldön meghibásodik, akkor a biztosító vállalja szervizautó kiküldését helyszíni javítás céljából. Amennyiben a meghibásodás jellege a helyszíni javítást nem teszi lehetővé, autómentőt küld és elszállítja a járművet a legközelebbi szakszervizig.

Autóbérlés

Ja, és még valami: Autóbérléskor ingyenes kiemelt klubtagság is jár – előzetes regisztráció szükséges hozzá -, amivel az Avis kölcsönző magasabb kategóriás autót ad a 10% kedvezmény mellé!

car-139529_1920

Fizetés

Fizess közvetlenül a mobiloddal a Gránit Pay szolgáltatással, mintha a bankkártyád egyérintéses funkcióját használnád! Külföldön már régebb óta divat, Európán belül elsőként velük próbálhatod ki, csak digitalizálni kell hozzá a Platinum kártyát a bank mobilapplikációjában, az eBank appban.

Díjak

A Platinum betéti kártya kedvezményes kibocsátási díja 9.500 Ft, első éves díja 0 Ft, második évtől akcióban 11.900 Ft / év, akció nélkül 15.000 Ft / év. Ezt az összeget akár egy utazás alkalmával is megspórolhatod.

Utolsó frissítés: 2019. március 7.

Pontosan ezeket kell tudnia egy nagyon jó kártyának, ami igazi utazómajmoknak való! (X)

 

Ajánlatok