accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

164. nap: Megindultunk északnak, ahol turistát alig láttunk

lanymajom /

Habár Bali a világ egyik leglátogatottabb szigete (okkal), de még a legnépszerűbb helyeken is találhatunk olyan szegleteket, amelyeket elkerül a tömegturizmus. A mai program egy templom meglátogatása a hegyekben, majd a rizsteraszokban való gyönyörködés volt, a napot pedig egy helyi fürdőben zártuk.

Pura Luhur Batukaru

A templom 1300 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik, elképesztő természeti környezetben. Erre fele már nyoma sincs a Kuta környéki tumultusnak, mintha egy más világba léptünk volna be. Minden nyugodt, a hőmérséklet sokkal elviselhetőbb és embereket szinte alig látni.

Jatiluwih Rizsteraszok

Batukaru templomtól pár km-re káprázatos tájban gyönyörködhetünk. Vietnamban Sapa környékén sajnos pont rossz időben jártam, így nem láthattam a rizsföldeket világoszöld színben pompázni, de ami ott kimaradt, azt most Jatiluwih-ban pótoltam.

Air Panas Angseri fürdő

Ha kíváncsi vagy hol fürdőznek a helyiek, akkor ebbe a fürdőbe el kell menned. Az erőteljes vulkanikus tevékenységnek köszönhetően melegvízű, szabadtéri medencében mártózhatunk és még vulkáni pakolást is tehetünk magunkra.

Az említett látnivalók nagyon közel vannak egymáshoz, ahova legegyszerűbben bérelt motorral lehet eljutni. Ha nem tudsz robogót vezetni, vagy nem érzed magad komfortosan a balinéz utakon, abban az esetben érdemes egy napra sofőri szolgáltatást igénybe venni.


Az utazás előző napjairól, Thaiföldről, Malajziáról, Vietnamról, Ausztráliáról és Indonéziáról itt olvashatsz.

Ajánlatok