accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10 legszebbnek választott sziget 2016-ban!

utazomajom /
Ha tőlem kérdezitek, nem tudok választani a gyönyörű szigetek közül, amelyeket életem során láttam. Minden alkalommal, amikor azt gondolom ez a legszebb hely, a következő élmény ezt felülírja. Egyrészről meghatározó, hogy hol voltak a legjobb kalandjaink, melyik helyen éreztük felhőtlenül magunkat. Másrészről azonban úgy érzem, mindig a legújabb tűnik a legjobbnak, hiszen az új élmény semmihez sem hasonlítható.
A Tripadvisor az utazók véleménye alapján felállított egy rangsort 2016 legszebb szigeteiből.

1. Maui (Hawaii)

Nem hiába használjuk a “Hawaii van” kifejezést, amikor semmi dolgunk és minden rendben. Ezt az érzést adja nekünk az Aloha állam, amelynek egyik szigete nyerte el az első helyet. Maui híres természetbeli sokszínűségéről. A 3000 méter magas Haleakala vulkán tetején nézni a napfelkeltét olyan felemelő érzés, mint bodysurf-özni a méteres hullámokon vagy delfineket figyelni a nyílt vízen. Ez a trópusi sziget a világ egyik legzöldebb helye, a nagy mennyiségű csapadék vízesések ezreit táplálja.
maui

2. Szantorini (Kükládok szigetcsoport)

A sziget gyönyörének titka valószínűleg a geológiai korában rejlik. Bár a Szantorini kedvelt helyei közé tartoznak a fekete homokos partok, Perissa és Kamari városok, mégis az egyik legnagyobb szenzáció a Red Beach Akrotiri közelében. Szantorinin terem a fehér padlizsán és világhírű borokat készítenek, amelynek jellegzetes ízét a vulkáni kőzeteknek tulajdonítják.
santorini

3. Jamaica

Jamaikában az afrikai, ázsiai és az európai kultúrák összeolvadása figyelhető meg. Ettől olyan egzotikus a sziget. Mindenkinek egyből a raszták és a füvezés jut eszébe a szigetről, de természetesen sokkal többről van szó. A sziget hegyvidékekkel tagolt, tele vízesésekkel, védett öblökkel és barlangokkal. Ha igazán őrült dolgot akarsz itt csinálni, ugorj le a Negril szikláról a vízbe, vagy nézd, ahogyan a legbátrabbak ezt megteszik! Vigyázat, életveszélyes!
jamaica

4. Providenciáles

A Karib-tenger gyöngyszemének nevezett sziget a látogatók szerint a toplista elején említendő, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nem tartozik a legismertebb turistacélpontok közé. Mégis a világ leggyönyörűbb tengerpartjaként tartják számon a Grace Bay-t. A sziget összességében nagyon drága, ellenben az adottságai miatt mégis érdemes egyszer meglátogatni. Nemhiába: az ottani autók rendszámtábláján  “Beautyful by Nature” felirat díszeleg, ezzel is jelezve, hogy ahol közlekednek az maga a természet csodája.
grace bay

5. Bali (Indonézia)

Ezen a szigeten a kalandoroknak, a hobby nyaralóknak vagy a kikapcsolódásra vágyóknak is könnyű elfoglaltságot találni. Bali partjainál szikrázó fehér homokos tengerpart található, a víz tiszta és búvárkodásra alkalmas. A dzsungelek tömve vannak majmokkal és különleges állatfajokkal. Mindemellett híres a vízi palota és a királyi fürdő, amelyet a királyi család szórakoztatására építettek.
gs-97602-ulun_danu_tempel_bali_indonesie

6. Mallorca (Baleár szigetcsoport)

Európaiak számára azt hiszem az egyik legkönnyebben elérhető úti cél a felsoroltak közül. Talán többen tudjátok személyes élmény alapján is, hogy Mallorca mennyire sokszínű, mindenki igényeinek megfelel. A strandok és rejtett öblök a parton ejtőzők számára tökéletes kikapcsolódásként szolgál, Magaluf esti bulijai a fiatalok kedvelt helye. A sportimádók a hegységek láncait deríthetik fel, a romantikára vágyó pároknak pedig Mallorca kis halászfaluit ajánlják.
mallorca

7. Mauritius

Az Indiai-óceánban fekvő Madagaszkár közelében található trópusi paradicsom számtalan lehetőséget kínál az oda látogatók számára. Nem csak gyönyörű tengerpartjai miatt lehet érdekes úti cél, de a tengeri élővilága is káprázatos. Láthatunk például óriásteknősöket a vízben, vagy dugongot is, ami egy tengeri tehénféle. Az aktív nyaralás szerelmeseinek is erősen ajánlott, hiszen elutazhatunk a Chamarel falunál lévő vízesést és Színes földet megnézni, sétálhatunk a 8 km-es Flic en Flac partján, és út menti teaültetvényekben gyönyörködhetünk. Mauritius legmagasabb pontja 828 méter! A sziget délnyugati csücskénél található egy különleges természeti jelenség, amely a magasból víz alatti vízesésnek tűnik.
mauritius

8. Phuket (Thaiföld)

Hogy Phuket miért olyan különleges? Mert a kis szigeten egyszerre kapunk a nyugalmas tengerparti üdülésből, a háromkerekű Tuk-tuk kalandos útjaiból, és kipróbálhatjuk az igazi thai longtail-boatokat is. Rengeteg szigettúrát szerveznek kisebb és nagyobb csoportoknak, hogy a környező apró természeti képződményeket is megismerhessék. Leghíresebb közülük A part című film egyik forgatási helyszíne, Phi-Phi sziget, azon belül is a vízből magasodó zöld növénnyel borított hegyek közötti fehér homokos part, Maya Bay. Búvárkodáshoz, sznorkelezéshez, vitorláshajózáshoz és szörfözéshez is megfelelő mind az időjárás, mind a víz.
phuket

9. Bora Bora

Tőlünk az egyik legtávolabb eső szigetvilág, a Francia Polinézia is befért a top 10-be. Talán csak azért nincs az elsők között, mert viszonylag kevés turista engedheti meg magának az oda utazást. Türkiz színű víz, puha, fehér homokos strandok és gyönyörű színekben pompázó naplemente teszi Bora Bora-t annyira romantikussá. Mindegy, hogy a korallrengeteg közötti búvárkodásban mélyülünk el, vagy a lakóautós körút közben élvezzük a Mount Otemanu lehengerlő kilátását, ez a hely mindenki számára csodálatos nyaralást ígér. Úszhatsz teknősökkel, vagy szemügyre veheted a cápa etetését a Lagoonariumban. Ínycsiklandozó francia vacsorával és trópusi koktél szürcsöléssel a csillagos ég alatt zárhatod a napokat.
borabora

10. Fernando de Noronha (Brazília)

Az Atlanti-óceán egy szigetcsoportja, ami Brazíliához tartozik. A sziget legfőbb vonzereje a különleges állatvilága: tengeri teknősök, viharmadarak, delfinek és más egzotikus állatok találhatók itt. A következő gyümölcsfák is Fernando de Noronha-ról származnak: banán, guava, papaya, tamarinduszfa. Legszebbnek kitüntetett strandja a Sancho Bay és itt van a Pig Bay is, ami az UNESCO világörökség része, amely vize kellemes az Afrika meleg áramlatoknak köszönhetően.
morrodois

Ajánlatok