accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

183. nap: Jáva kulturális központja, Yogyakarta

lanymajom /

Jávára nemcsak a vulkánokért, hanem a sziget kulturális központja, Yogyakarta és annak környékén található ősi templomok miatt is érdemes elutazni.

Milyen művészetekkel találkozhatunk Yogyakartában?

A modern, utcai művészetek mellett népi hagyományokkal, batikolással, árnyékbáb készítéssel, tánc előadásokkal, és ékszerkészítő műhelyekkel ismerkedhetünk.

A helyi marketing módszerek

A városban sétálva egy nap engem kétszer is leszólítottak. Egyszer egy fiatalabb srác, tökéletes angoltudással lépett oda hozzám, hogy megmutatna a környéken egy batik műhelyt, ahol ő is dolgozik. A másik esetben egy idősebb férfi szólított le a palota környékén, hogy elkísérne a palota egy másik szárnyába, ahol megismerhetem az árnyékbáb készítés módszereit.

Ezek a leszólítások nyilvánvalóan azért történnek meg, hogy odavigyék a potenciális vásárlót az üzletbe. Igazából nincs is ezzel semmi probléma, hiszen csak vevőt szeretnének találni a portékáikhoz. A Tripadvisoron olvashatunk olyan véleményeket, hogy ezek átverések, de szerintem ebben semmi átverés nincs. Nem köteleznek egyáltalán a vásárlásra. Én mind a két esetben azt válaszoltam, hogy oké megnézem habár már az elején tudtam, hogy sajnos anyagilag nem engedhetem most meg magamnak az üzletet. Habár próbálták azért tukmálni, hogy de odaadják olcsóbban is, végül nem vásároltam és ezt az eladók is tudomásul vették. Viszont azt hallottam, hogy tele van rossz minőségű és hamisított batikkal a város, úgyhogy vásárlás előtt érdemes tájékozódni az üzletekről.

Ajánlatok