accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

46. nap – Ilyen rossz a Fülöp-szigeteken élni?

lanymajom /
Az eső sajnos nem állt el, így a mai program hasonló volt, mint a tegnapi. A nap nagy részét a szállásom bárjában töltöttem, ahol találkoztam egy amerikai nyugdíjas férfivel, aki a Fülöp-szigetekről költözött nem rég át Langkawira.

Élet a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigeteken elég sokáig, éveken keresztül élt, de egy idő után elege lett a korrupt rendszerből, ezért döntött egy másik ország mellett. Úgy érezte, hogy a filippinók nem látják szívesen az országban, mivel minden egyes belépésnél szinte vallatták, hogy miért jön megint és miért tartózkodik ilyen sokat a Fülöp-szigeteken. A legrosszabb élménye az volt, amikor a rendőrök szerint ittasan vezetett, amit semmivel sem tudtak alátámasztani, mivel nem rendelkeztek szondával. Egy nagy huza vona után végül elengedték, azzal az üzenettel, hogy legyen hálás, hogy nem szállították be az örsre. A férfi állítása szerint egy kortyot nem ivott.
A másik érdekes dolog, amit mondott, hogy a Fülöp-szigeten rengeteg olyan család van, ahol csak a nő dolgozik, ergó ő a családfenntartó, a férfi pedig nem csinál semmit egész nap.
A kuala lumpuri tartózkodásom során két filippinó nővel is találkoztam, mind a kettő egyedül nevelte a gyerekét. Lehet, hogy tényleg van összefüggés a kettő között?
Úgy gondolja, hogy a külföldiekben csak a pénzt látják. Szerinte ha azt az energiát, amit arra fordítanak, hogy hogyan vágják át az embert, inkább az előre haladásukra és az ország fejlesztésére koncentrálnák, – amire véleménye szerint meg van minden eszközük – akkor egy sokkal élhetőbb hely lenne a Fülöp-szigetek.
Este elhagytam a szigetet és elrepültem Kuala Lumpurba, ahol egy 8 órás repülőtéri dekkolás várt rám, hogy következő nap hajnali 6-kor induljak tovább az utazásom következő országába, Vietnamba.

Malaysia Airlines

A Langkawi – Kuala Lumpur útvonalat a Malaysia Airlines-nál foglaltam, mivel az Air Asianal olcsóbban kínálták a jegyet. Az utazás előtt kb. 1 héttel 6300 Ft-ért foglaltam. Szerintem teljesen jó volt a szolgáltatásuk, a sajnálatos baleseteik ellenére is csak ajánlani tudom őket.

Aznapi költés a repülőjegyen kívül: 4300 Ft

Ajánlatok