accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

2018 feltörekvő utazási célpontjai

lanymajom /

Ha idén egy igazán különleges helyszínre utaznál, amit még nem fedezett fel a tömegturizmus, akkor a Tripadvisor 2018-as feltörekvő úti célok listája pont neked szól. Nemrég bemutattuk a Lonely Planet, a világ legnagyobb útikönyv kiadójának ajánlatát, de most nézzük mit javasolnak nekünk a neves utazási portál olvasói.

1. Ishigaki, Japán

Japánról általában a fejlett technológia, a fényárban úszó felhőkarcolók és a modern tömegközlekedési eszközök jutnak az eszünkbe, pedig az ország gyönyörű, trópusi, fehér homokos strandokkal is rendelkezik. A déli szigetek közül a legismertebb az Okinawa-szigetcsoport, viszont ha teljesen elvonulnánk a világ elől, akkor még egy kicsit délebbre, a mesebeli Ishigaki szigetére kell utaznunk, ahol maga a földi paradicsom vár.

2. Kapaa, USA

Hawaii Kauai szigetének keleti partján található Kapaa a kézműves termékeiről ismert, de a kiváló vízi sport lehetőségek és az aktív kikapcsolódás céljából is nagyszerű desztináció lehet. A part mentén a Kauai Path-on biciklivel is végigmehetünk vagy a környék legszebb kilátásáért elindulhatunk a Sleeping Giant Trailen.

3. Nairobi, Kenya

Nairobi általában az afrikai szafarik kiinduló pontja, de magát a belvárost és annak pezsgő éjszakai életét is érdemes megtapasztalni. A közbiztonság miatt nem kell tartani, akár gyalogosan is tehetünk egy kis felfedezőtúrát, csak a forgalomra érdemes odafigyelni.

4. Halifax, Kanada

1917-ben Halifaxban két hajó összeütközött majd felrobbant, ami hatalmas pusztításokat okozott. A jelenlegi városkép helyreállított régi épületekből és modern felhőkarcolókból áll. A szomorú múlt ellenére mára egy hangulatos óceánparti települést ismerhetnek meg az ide látogatók. A legérdekesebb látnivalók a városháza, a Citadella, és Kanada legrégebbi törvényhozási épülete, a Tartomány Háza.

5. Gdansk, Lengyelország

Gdansk, a több mint ezer éves Hanza-település Lengyelország egyik legszebb városa, amely a történelem folyamán is fontos szerepet töltött be.  Innen indult a második világháború kirobbanása, majd 1980-ban a munkásmozgalmak és sztrájkok hatására létrejött szakszervezetek a kelet-európai kommunista rendszer összeomlását hozták.

6. San Jose, Costa Rica

Costa Ricába indulva általában nem a főváros az elsődleges célpont, viszont egy napot mindenképpen érdemes rászánni. San Jose a kávékereskedelemből származó nyereségből emelkedett fel. Az ország felfedezésekor még nem rendelkeztek kávécserjékkel, csak 250 éve telepítették be őket, viszont azóta a kávékereskedelem az ország gazdaságának egyik legfontosabb összetevője. Costa Rica leghíresebb kávéja a fővárostól délre termesztett Tarrazú, amit a világ legjobb arabica kávéi között tartanak számon. Mielőtt elindulnánk felfedezni az ország természeti értékeit, kóstoljuk meg ezt a világhíres kávét.

7. Riga, Lettország

A Baltikum legnagyobb városának bájos központja az UNESCO világörökség része. Hangulatos parkok, gyönyörű szecessziós épületek és az óváros középkori hangulata ejti rabul az ide érkező turistákat. A legismertebb látnivalók közé tartozik a dóm, ahol megtekinthetjük a világ egyik legnagyobb orgonáját, a Városház tér és a Feketefejűek háza, a szecessziós negyed, a Szent Péter templom és a Szabadság emlékmű.

8. Rovinj, Horvátország

Rovinj a horvát tengerpart egyik legbájosabb települése. Épületei a velencei időkből származnak, így a szűk, kis, macskaköves utcáit járva szinte Észak-Olaszországban érezhetjük magunkat. A városba látogatóknak kötelező látnivaló a Szent Eufémia templom, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre.

9. Nerja, Spanyolország

A Nerját a Malagához közli Costa del Sol partszakaszon találjuk. Ezt a hangulatos spanyol kisvárost még nem árasztotta el a tömeg, így kitűnő hely a pihenésre, feltöltődésre, strandolásra, de aktív kikapcsolódásra, vízi sportokra, búvárkodásra és a közeli hegyekban való túrázásra is lehetőség van.

10. Casablanca, Marokkó

Habár Casablanca egy pezsgő modern város és nincs annyi látnivaló, mint Marrakeshben, viszont a turisták száma itt jóval kevesebb. Fehér házai csak úgy világítanak a napfényben, éttermei kifogástalanok, az utca embere pedig kedves és segítőkész. A nevezetességek közül kiemelkedő a városfallal körülvett középkori óváros és a hatalmas II. Hasszán mecset.


Forrás: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-DestinationsontheRise

Ajánlatok