accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek 2018 legérdekesebb városai

lanymajom /

A világ legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet összeállította a 2018-as év kiemelt utazási célpontjait. Ha unod már azokat a helyeket, ahova özönlenek a turisták és inkább autentikusabb helyszínekre vágysz, akkor idén ezekbe a városokba érdemes ellátogatnod.

1. Sevilla, Spanyolország

A csodás arab művészeti emlékekkel, mint például az előkelő palotával, az Alcázarral, továbbá látványos gótikus katedrálissal büszkélkedhető andalúz főváros egy kitűnő választás lehet az idei évben. 2018-ban Sevillában tartják a 31. Európai Filmdíj-átadó ünnepséget, továbbá rengeteg kiállítást is szerveznek az év folyamán a város szülötte, Bartolomé Esteban Murillo barokk festő emlékére.

2. Detroit, USA

Detroit hanyatlása már a múlté, hiszen egyre több élet kerül vissza a városba. Az egykoron elhagyatott épületekbe galériák és különböző üzletek költöztek és a közterületek is folyamatosan fejlődnek.  A folyó menti sétaút is bővítésre kerül, hogy még élhetőbbé tegyék a környéket.

3. Canberra, Ausztrália

Ausztrália  fővárosát kevesen keresik föl, pedig látnivalókból Canberrában sincs hiány. Megnézhetjük az ország parlamentjét, melynek még a tetején is sétálhatunk vagy elmehetünk az Ausztrál Háborús Emlékhelyhez, ahol idén az első világháborút lezáró fegyverszünet 100 éves évfordulójáról emlékeznek meg. Egy másik érv Canberra mellett, hogy ezen a környéken szinte biztos, hogy látni fogsz kengurut.

4. Hamburg, Németország

Az észak-német kikötőváros legújabb büszkesége a 2017 elején megnyílt Elbai Filharmónia koncertterem, ami egy fantasztikus építészeti alkotás. Ezen felül érdekes lehet még az egykori halpiac épülete, a Rathaus, ami Európa egyik legnagyobb városházája, illetve a Reeperbahn, az éjszakai élet központja.

5. Kaohsziung, Tajvan

Tajvan nem nagyon kerül előtérbe az ázsiai desztinációk között, pedig megérdemelne egy kis figyelmet. A sziget déli nagyvárosa Kaohsziung a modern művészetek központja, ahol a természet, a kultúra, a hagyományok és a modernitás kéz a kézben jár egymással.

6. Antwerpen, Belgium

Antwerpen Európa eddig felfedezetlen gyöngyszeme. Itt találjuk a Németalföld egyik legrégebbi reneszánsz épületét, a többféle márvánnyal díszített Stadhuist, azaz a városházát. A művészet iránt érdeklődőknek kiváló program lehet az Antwerp Baroque 2018-as rendezvénysorozat, ahol megismerkedhetünk a város barokk múltjával is.

7. Matera, Olaszország

Egykoron Olaszország egyik legszegényebb környéke volt Basilicata régió és fővárosa, Matera, ma viszont a városfejlesztéseknek köszönhetően él és virul. Barlanglakásai és kőbe vájt épületei különös élményt nyújtanak a turistáknak. 2019-ben Matera lesz Európa kulturális fővárosa, úgyhogy még idén kell felkeresni, mielőtt bekerül a rivaldafénybe.

8. San Juan, Puerto Rico

Az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Rico fővárosa az a hely, ahol a régi találkozik az újjal és ahol a spanyol gyarmati múlt és a modern városiasság egyáltalán nem zavarja egymást. Az óváros macskaköves utcái és színes épületei megalapozzák a karibi hangulatot.

9. Guanajuato, Mexikó

A mexikói Guanajuato városát az 1500-as években a spanyolok alapították, ahol a legfontosabb iparág az ezüstbányászat volt. Guanajuato jelenlegi vonzereje a világörökség részévé nyilvánított történelmi belváros és annak színes házai, illetve az alatta húzódó alagútrendszer.

10. Oslo, Norvégia

A 2018-as év több okból kifolyólag is egy kiváló időszak Norvégia fővárosának felkeresésére. A norvég király és királynő idén ünnepli az 50. házassági évfordulóját, így nagyszabású rendezvényekre számíthatunk. Ezen felül Oslo operaháza idén lesz 10 éves, amit koncertekkel és előadásokkal ünnepelnek.


Forrás:

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities

Ajánlatok