accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ezek 2018 legérdekesebb városai

lanymajom /

A világ legnagyobb útikönyv kiadója, a Lonely Planet összeállította a 2018-as év kiemelt utazási célpontjait. Ha unod már azokat a helyeket, ahova özönlenek a turisták és inkább autentikusabb helyszínekre vágysz, akkor idén ezekbe a városokba érdemes ellátogatnod. Ezek 2018 legérdekesebb városai!

2018 legérdekesebb városai a Lonely Planet szerint

1. Sevilla, Spanyolország

A csodás arab művészeti emlékekkel, mint például az előkelő palotával, az Alcázarral, továbbá látványos gótikus katedrálissal büszkélkedhető andalúz főváros egy kitűnő választás lehet az idei évben. 2018-ban Sevillában tartják a 31. Európai Filmdíj-átadó ünnepséget, továbbá rengeteg kiállítást is szerveznek az év folyamán a város szülötte, Bartolomé Esteban Murillo barokk festő emlékére.

2. Detroit, USA

Detroit hanyatlása már a múlté, hiszen egyre több élet kerül vissza a városba. Az egykoron elhagyatott épületekbe galériák és különböző üzletek költöztek és a közterületek is folyamatosan fejlődnek.  A folyó menti sétaút is bővítésre kerül, hogy még élhetőbbé tegyék a környéket.

3. Canberra, Ausztrália

Ausztrália  fővárosát kevesen keresik föl, pedig látnivalókból Canberrában sincs hiány. Megnézhetjük az ország parlamentjét, melynek még a tetején is sétálhatunk vagy elmehetünk az Ausztrál Háborús Emlékhelyhez, ahol idén az első világháborút lezáró fegyverszünet 100 éves évfordulójáról emlékeznek meg. Egy másik érv Canberra mellett, hogy ezen a környéken szinte biztos, hogy látni fogsz kengurut.

4. Hamburg, Németország

Az észak-német kikötőváros legújabb büszkesége a 2017 elején megnyílt Elbai Filharmónia koncertterem, ami egy fantasztikus építészeti alkotás. Ezen felül érdekes lehet még az egykori halpiac épülete, a Rathaus, ami Európa egyik legnagyobb városházája, illetve a Reeperbahn, az éjszakai élet központja.

5. Kaohsziung, Tajvan

Tajvan nem nagyon kerül előtérbe az ázsiai desztinációk között, pedig megérdemelne egy kis figyelmet. A sziget déli nagyvárosa Kaohsziung a modern művészetek központja, ahol a természet, a kultúra, a hagyományok és a modernitás kéz a kézben jár egymással.

2018 legérdekesebb városai

6. Antwerpen, Belgium

Antwerpen Európa eddig felfedezetlen gyöngyszeme. Itt találjuk a Németalföld egyik legrégebbi reneszánsz épületét, a többféle márvánnyal díszített Stadhuist, azaz a városházát. A művészet iránt érdeklődőknek kiváló program lehet az Antwerp Baroque 2018-as rendezvénysorozat, ahol megismerkedhetünk a város barokk múltjával is.

2018 legérdekesebb városai

7. Matera, Olaszország

Egykoron Olaszország egyik legszegényebb környéke volt Basilicata régió és fővárosa, Matera, ma viszont a városfejlesztéseknek köszönhetően él és virul. Barlanglakásai és kőbe vájt épületei különös élményt nyújtanak a turistáknak. 2019-ben Matera lesz Európa kulturális fővárosa, úgyhogy még idén kell felkeresni, mielőtt bekerül a rivaldafénybe.

2018 legérdekesebb városai

8. San Juan, Puerto Rico

Az Amerikai Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Rico fővárosa az a hely, ahol a régi találkozik az újjal és ahol a spanyol gyarmati múlt és a modern városiasság egyáltalán nem zavarja egymást. Az óváros macskaköves utcái és színes épületei megalapozzák a karibi hangulatot.

2018 legérdekesebb városai

9. Guanajuato, Mexikó

A mexikói Guanajuato városát az 1500-as években a spanyolok alapították, ahol a legfontosabb iparág az ezüstbányászat volt. Guanajuato jelenlegi vonzereje a világörökség részévé nyilvánított történelmi belváros és annak színes házai, illetve az alatta húzódó alagútrendszer.

2018 legérdekesebb városai

10. Oslo, Norvégia

A 2018-as év több okból kifolyólag is egy kiváló időszak Norvégia fővárosának felkeresésére. A norvég király és királynő idén ünnepli az 50. házassági évfordulóját, így nagyszabású rendezvényekre számíthatunk. Ezen felül Oslo operaháza idén lesz 10 éves, amit koncertekkel és előadásokkal ünnepelnek.

2018 legérdekesebb városai


Forrás:

https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities

Ajánlatok