accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

27. nap – Váratlan meglepetés

utazomajom /
Krabi város környékén egy dologra voltam még igazán kíváncsi, a Wat Tham Sua templomra, avagy közismertebb nevén a tigrisbarlang templomra. Ezt a nevet azért kapta, mivel a közeli barlangban tigris mancs nyomnak tűnő ábrát lehet látni. A templomhoz, ami a hegy tetejére épült, 1272 lépcső vezet föl. 1-1,5 liter víz mindenkinél legyen az indulás előtt, mert nem lesz egy könnyű menet. Viszont a fáradozás minden perce megéri, hiszen a kilátás mindent kárpótol. A pálmafaligetek és a hegyek a háttérben, továbbá a csodás buddha ábrázolások egy teljesen más világba röpítenek.

Út a templomig

A templomhoz Krabi főútjáról, a rákot ábrázoló szobortól nem messze indulnak a piros színű furgonok. A bejáratig 100 baht, azaz 800 Ft a viteldíj, viszont engem elvittek 50 baht-ért, mert mondtam, hogy elég lesz csak a főútig, ahonnan majd gyalogolok. (Kb. 20-25 percet kellett gyalogolnom).

Eső

Visszafele pont elkapott az eső, ezért motoros taxival mentem vissza Krabi városba, ami 100 baht-ba került. Út közben megálltunk egy benzinkútnál, már gondoltam magamban, hogy na megyünk a sofőr haverjához, hogy csináltassak zakót, de kellemesen meglepődtem, amikor a sofőr előhalászott nekem egy esőkabátot. Nagyon cuki volt, de bírom a gyűrődést, mondtam, hogy nem lesz rá szükség.

Váratlan meglepetés

Ahogy visszaértem a hostelba még egy nagy meglepetés ért. Épp teljesen elázva mennék föl a szobámba, amikor azt hallom, hogy egy srác magyarul skype-ol. Dani már jó pár hónapja rója a délkelet-ázsiai országokat, Thaiföld, Malajzia, Fülöp-szigetek és Vietnam volt az útvonala, nem sokára pedig már az amerikai kontinensen fog garázdálkodni. Nem csak ez az út alatt, hanem az összes eddigi utazásomat beleértve ő volt az első magyar hátizsákos fiatal, akivel egy hostelban találkoztam. Fiatal kora ellenére már egy budapesti étterem vezetője/tulajdonosa volt, majd elege lett az egészből és úgy döntött, hogy egyedül belevág az ismeretlenbe. Habár elég sok országban járt már, de egyedül soha nem utazott még előtte. A hasonló cipőben járó fiataloknak azt üzeni, hogy vágjanak bele ők is, jó lesz!
Aznapi költés: 5.100 Ft

Ajánlatok