accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

28. nap – Magyarok mindenütt

utazomajom /
Krabiból az Air Asiaval repültem Kuala Lumpurba. Az Air Asia szabályzata szerint a kézipoggyász súlya nem haladhatja meg a 7 kg-ot. Én fél évre (vagy ki tudja még mennyire) 9 kg-os csomagot hoztam magammal, mely a legtöbb európai légitársaságnál a kézipoggyász maximális mérethatáraival rendelkezik. Így nem kell feladnom a hátizsákom, tehát megspórolom a feladott poggyász árát. Itt Ázsiában, illetve Ausztráliában pár cm-rel kisebb ez a határ, de eddig teljesen flottul ment minden, annak ellenére is, hogy 1-2 cm-rel nagyobb és 2 kg-mal nehezebb a csomagom, mint a megengedett.

Kuala Lumpurban két transzfer lehetőség közül választhatunk. Az egyik a vonat, ami gyorsabb, de drágább is, a másik pedig a busz. A vonat 55 maláj ringitbe, a busz pedig 12-be kerül. 1 maláj ringit jelenleg 66 Ft.

Magyarok

A mai nap is tartogatott pár meglepetést számomra.
Miközben sétáltam a hostelem felé, két magyar srác jött mögöttem, akik épp arról beszélgettek, hogy mennyire nincs karácsonyi hangulatuk. Ezt megértem, hiszen nem a 31 fokos karácsonyhoz vagyunk mi hozzászokva.

Hostel élet

A hostel élet pedig itt is kitett magáért. Itt tartózkodik egy kb. 2 méter magas, szőke, kék szemű olasz srác, ami valljuk be már eleve érdekes kombináció, mert ezekkel a jelzőkkel nem sok olaszt lehetne leírni. A srácnak akkora dumája van, hogy besírok. Amikor az olasz politikára terelődött a téma, akkor előkerült pár youtube videó a repertoárjából. Az összes közül az alábbi volt a legjobb, amit azóta már vagy ötször vissza is néztem: https://www.youtube.com/watch?v=5-l51Lmk1H4
Aznapi költés: 5.400 Ft

Ajánlatok