accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

29. nap – Kulturális keveredés

utazomajom /
Malajziáról, legalábbis az ország nyugati oldaláról már olvastam, illetve többen is mondták, hogy egy igazi kulturális egyvelegben lesz részem, hiszen az országban elég nagy indiai és kínai kisebbség is él. Ebből kifolyólag történhet meg, hogy az egyik sarkon még egy gyönyörű hindu templomot láthatunk, majd 100 méterrel arrébb már egy kínai, taoista templomra bukkanhatunk, majd a következő 100 méteren már egy katolikus templom áll, később pedig a müezzin hangját halljuk az egyik mecsetből.

Ez a keveredés az ételekre is jellemző. Én itt találkoztam először az indiai konyhával, ami annyira megtetszett, hogy azóta csak indiai kifőzdékbe járok enni.

Látnivalók

Kuala Lumpurban nincs olyan sok látnivaló, mint például Bangkokban és a látnivalók elég közel helyezkednek el egymáshoz, így akár egy nagyobb séta alkalmával gyalog is bejárhatóak.
Én 5 éjszakát maradok a városban, de akinek kevesebb az ideje, az 1,5-2 nap alatt is fel tudja fedezni a főbb nevezetességeket. A szállásomat a kínai negyedben foglaltam, ami szerintem egy tökéletes választás, hiszen innen minden könnyen megközelíthető és a környék tele van olcsó kifőzdékkel. A hatalmas kiterjedésű botanikus kert is csak kb. 1 km-re fekszik, ahol különleges lepkékben, madarakban és növényzetben gyönyörködhetünk.

Aznapi költés: 3.400 Ft

Ajánlatok