accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

53. nap – A szlovák fiú története Hanoi-ból

utazomajom /
Sokan úgy gondolják, hogy nekünk magyaroknak milyen nehéz utazni, hiszen sokkal alacsonyabbak az átlagfizetések, mint nyugatabbra. A hosszabb, hónapokig tartó utazásba meg sokan bele se mernek gondolni. Ellenpéldának a tegnap megismert szlovák fiú történetét hoznám.

A szlovák srác

A srác Kelet-Szlovákiából, az ukrán határ mellől származik. Mivel azon a környéken szintén nagyon alacsonyak a fizetések, ezért elköltözött Angliába, ahol kamionsofőrként dolgozott. Nincs diplomája, viszont 10 éves sofőri munkatapasztalat van a háta mögött és angolul tökéletesen beszél. Állítása szerint bárhol, bármelyik európai országban könnyen találna munkát a tapasztalata és a nyelvtudása miatt. Most 1,5 hónapot utazgat Vietnamban és Kambodzsában, de pár éven belül szeretne egy világ körüli utat is megejteni.

Az én történetem

Én személy szerint az utazásomra 1 év 3 hónapon keresztül keményen gyűjtöttem a pénzt, nem nyugati fizetésből, így elég sok mindent meg kellett vonnom magamtól, hogy most itt lehessek (pl. ebédszünetben a menzán étkezést, új ruhákat, bulikat, nagyobb európai utazásokat, illetve minden munkaszüneti napot bevállaltam a melóban, hogy ezzel is több pénzt tudjak az utazási kasszámba tenni, így még tavaly karácsonykor is dolgoztam)
A hosszabb, hónapokig tartó utazást szerintem fiatalon a legkönnyebb meglépni. A legtöbben azt mondják, hogy elindulni nehéz. Szerintem ez nem így van. Szerintem a pénz összegyűjtése a legnehezebb. Habár az utazás előtti pár napban nekem is kicsit összeállt a gyomrom az izgulástól, de az az előtti 1 év 3 hónap egy sokkal nehezebb időszak volt, mint az elindulás előtti pár izgulós nap átvészelése. Pénzt gyűjteni tényleg nehéz az utazásra, de a legfontosabb az elhatározás. Ha az megvan, meg lesz a pénz is. A bejegyzések alatti költéseket pedig azért vezetjük, hogy irányadó legyen leginkább azoknak a 20-as 30-as éveikben járó fiataloknak, akik a pénz miatt nem mernek elindulni egy hasonló utazásra.

Hanoi

Hanoiban én még két dolgot akartam megnézni, a Ho Chi Minh mauzóleum környékét, illetve a Tran Quoc pagodát. A poszt alatti galériában ezekről látni képeket. A hostelben megvásároltam egy egy irányú jegyet Cat ba szigetére, illetve egy open bus jegyet Ninh Binh – Hue – Hoi An – Nha Trang – Mui Ne – Saigon útvonalra, úgyhogy nagyjából ez lesz a tervem az elkövetkezendő 3 hétre.
Aznapi költés: 4.800 Ft

Ajánlatok