accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

36. nap – A más vallásokat megtűrő Malajzia mégse olyan elfogadó?

lanymajom /
Habár ez nem ma történt, de most jutott eszembe és szerintem érdekes, úgyhogy leírom. A hostelben találkoztam egy német lánnyal, aki 6 hetes szakmai gyakorlaton vett részt a maláj Petronas olajcégnél. Érdekes volt hallani a tapasztalatait.

Én teljesen azt hittem, hogy Malajzia mennyire nyitott a különböző kultúrákra, hiszen minden féle vallást, bőrszínt és nemzetet megtalálni ebben az országban. A német lánynak viszont az volt a tapasztalata, hogy a muszlim malájok csak az idegenekkel ennyirre elfogadóak, de azt nem nézik jó szemmel, ha egy muszlimnak született maláj nem úgy viselkedik, ahogy kéne. Az irodában együtt dolgozott egy maláj lánnyal, aki nem viselte a burkát és alkoholt is szokott inni, amire a többiek úgy reagálnak, hogy szinte levegőnek nézik. Az nem zavarja őket, hogy a nyugatiak, az indiaiak és a kínaiak nem viselnek burkát és isznak, viszont ha ezt közülük teszi valaki, akkor azt kiközösítik. Hogy ez mennyire igaz, azt nem tudom, de a német lány heteken keresztül ezt látta az irodában.

Penang

Délután megérkeztem Penangra. Hát, ma jól jött, hogy végül vettem egy helyi sim kártyát és volt mobilnetem. Amikor megérkeztem a lefoglalt hostelbe, akkora retek fogadott, hogy inkább úgy döntöttem, nem maradok ott. Azt hiszem a komfortérzetem alacsonyabban van, mint az átlagnak, de ez még nekem is sok volt. Szerencsére aznap estig ingyenesen lemondható volt a szállás, úgyhogy mobil elő, szállás lemond, új szállás keresés.
Este még annyira volt időm, hogy megnézzek pár utcai falfestést, kicsit sétálgassak a belvárosban és meglátogassam a Cheah Kongsi templomot.
Azt már megtudtam, hogy az indiaiak a britek által kerültek Malajziába, ma arra is választ kaptam a jegyealdó lánytól, hogy a kínaiak miért jöttek ide. A kínai kisebbség a 18-19. században többnyire az országban zajló háborúk miatt vándorolt Malajziába a jobb jövő reményében.

Egy dolog nem tetszik

Georgetownban egy valami zavar, a járda hiánya. Nem lehet szabadon bámészkodni, mert fél szemmel az autókat kell nézni. Mondjuk az utcák is nagyon keskenyek. A legjobb az lenne ha az UNESCO világörökség listára is felkerült történelmi városból kitiltanák az autókat.

Aznapi költés: 5800 Ft

Ajánlatok