accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

41. nap – Amikor jót nevettek rajtam

lanymajom /
Langkawi fő városa Kuah, úgyhogy ma gondoltam, megnézem mi van arra fele. Pantai Cenangban béreltem egy bicót, majd a nap végére kb. 50 km-t bele is tettem.

Itt már váltós bicót adtak durván 1000 Ft-ért, úgyhogy könnyebben vettem az emelkedőket, mint pár hete Ko Lantán.
Mielőtt elindulunk egy bérelt bicóval, érdemes megvizsgálni a kerekeket, hogy nem laposak-e. Én ezt nem tettem meg, pár km után viszont meg is kellett állnom egy kisebb településen egy barkácsboltban, hogy pumpálják föl. Még szerencse, hogy volt pumpájuk.

Langkawi déli oldala

A sziget déli részén én nem találtam különösebb látnivalókat, habár a bicózást a kevésbé forgalmas mellékutakon nagyon élveztem, kivéve azt, amikor megkergetett egy kóborkutya.
Kuah városában a kikötő melletti sas tér a főbb attrakció.

Az a bizonyos Pantai Beringin

Miközben a dupla adag rizsemet és szardíniámat fogyasztottam, kinéztem a google-ban, hogy nem messze van egy strand, a Pantai Beringin. Ha már itt vagyok, akkor megnézem milyen lehet – gondoltam.
Átbicóztam Kuahból egy elég nagy dombon, majd követtem az útjelző táblát és a telefonom gps-ének az instrukcióit, de az útnak egyszer csak vége lett és egy nagy reszort kapujába gurultam.
Az őrök meg is állítottak, hogy mi járatban erre fele. Nagyjából az alábbi beszélgetés zajlott le közöttünk.
Én: – Jó napot. Nem tudják merre van a Beringin strand? A térképem szerint itt kéne lennie.
Őrök: – Itt van, de csak a hotel vendégeinek elérhető.
Én: – Nem engednének be csak 15 percre?
Őrök: – Sajnáljuk, de nem lehet. Csak a hotel vendégei mehetnek be. Ön itt szállt meg?
Én: – Nem, de csak 10 percre nem lehetne?
Őrök: – Sajnáljuk, de a menedzsment ezt írta elő.
Én: – Uram, 25 km-t bicikliztem, hogy megnézhessem ezt a strandot.
Őrök: – Jó, ha fogyaszt valamit az étteremben, akkor bemehet.
Én: – Hát, 6 ringit (kb. 400 Ft) van nálam, abból nem hiszem, hogy sok mindent vehetek.
Őrök: – Nagy nevetés 😀
Én: – Nagy nevetés 😀

Amikor semmi sem a terv szerint halad

Végül a strandra nem sikerült bejutnom, de legalább megnevettettem az őröket, így nem volt olyan unalmas a munkanapjuk, meg azért visszafele én is jót nevettem ezen a szitun.
Nap végén még kibicóztam egyet plane spottingolni a reptérre, de egy Air Asia gép után csak 1 óra múlva volt a következő indulás, úgyhogy erről a tervemről is lemondtam.
Aznapi költés: 4900 Ft

Ajánlatok