accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

49. nap – Visszavonok minden rosszat, amit a vietnamiakra mondtam!

lanymajom /
A tegnap előtt megismert egyetemisták közül az egyik lánnyal megbeszéltem, hogy ma együtt ebédelünk. Hihetetlen élményben volt részem aznap. Ezennel vissza is vontam minden rosszat, amit a vietnamiakra mondtam!

A vietnami testvérpár

Hang 22 éves gyógyszerészhallgató. Szabadidejében matekból és fizikából tart külön órákat. A 30 éves nővérével él Hanoiban, aki szintén fizikát és matekot oktat. A diákok házhoz mennek, mindketten otthonról szoktak tanítani.
Hanggel az opera előtt találkoztunk, ahova ő motorral érkezett. Mondta, hogy üljek föl mögé, először is elmegyünk enni. Miután megettük az ételt nem hagyta, hogy fizessek, ő fizette ki az enyémet is. Kaja után elmentünk hozzájuk, mivel Hang a nővérének is pakoltatott el ebédet a kifőzdében. Olyan kis szűk sikátorkon mentünk keresztül a motorral, amiről kívülről meg nem mondtam volna, hogy egy utca. Hang nővére, Hien is nagyon aranyos lány volt. Mondták, hogy ha bármilyen kérdésem lenne nyugodtan írjak nekik, mert ők már jártak azokon a helyeken, ahova készülök. Még egy kis kókuszos sütivel is elláttak, és még pakoltak is el nekem belőle.

Vietnami egyetem

Következő állomásunk Hang egyeteme volt. Az egyetem épületét még a franciák építették. A nagy előadókban Ho Chi Minh mellszobra mellett található a tábla, az egyik épületszárnyban pedig különböző állat csontvázak vannak kiállítva.
Hangnek előadásra kellett mennie, úgyhogy itt elköszöntünk egymástól én meg utána azon gondolkoztam, hogy milyen jó egyedül utazni, mert ebben az élményben biztos, hogy nem részesülhettem volna ha éppen valaki mással utazok együtt.

Thai-ok vs. vietnamiak

2 éve nagyjából ilyen tájt Barcelonában Couchsurfingeltem egy magyar lánynál, aki szintén bejárta ezt a környéket, ahol éppen most utazgatok. Emlékszem, hogy a vietnamiakra ő azt mondta, hogy szerinte ők az a népség, akik minket európaiakat nem valami más bolygóról érkezett aliennek néznek, hanem tudják, hogy nagyjából kik vagyunk, honnan jöttünk. Azt hiszem értem, hogy gondolta. Két story-t mesélnék el ezzel kapcsolatban.
1. Thaiföldön ülök a helyi, hosszútávú buszon és egy thai lány ül mellettem. Elkezdünk beszélgetni, majd az utazásomra kerül a szó. Elmondom neki, hogy fél évet utazok. Erre a lány válasza: akkor neked nagyon sok pénzed van…
2. Beszélgetés az előbb említett vietnami lányokkal, Hanggel és Hiennel. Elmondom nekik ugyanezt a styory-t. Az ő reakciójuk: De jó neked, hogy van szabadidőd és nincs a válladon olyan társadalmi elvárás, mint ami itt van Vietnamban.
Este pedig Sapa felé vettem az irányt az alvóbusszal, jöhet egy 3 napos túra a rizsföldeken.
Aznapi költés: 1000 Ft kajára +
3 nap, 4 éjszaka (2 a helyszínen, 2 az alvóbuszon) túra Sapában: 22.000 Ft

Ajánlatok