accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 hasznos utazási kellék 500 forint alatt

utazomajom /

Aki már utazott néha maga szervezett úton, az tudja, hogy az utazás egyik legfontosabb része, a kellően megfontolt és átgondolt pakolás. Sokszor rengeteget spórolhatunk azon, hogy a lehető legkisebb poggyásszal utazunk, ám a felkészült utazó azt is tudja, hogy ez nem mehet a kényelem, vagy a praktikum rovására.

Lássuk, mi az az öt nélkülözhetetlen, de legalábbis hasznos utazó-kütyü, amit már fillérekért beszerezhetünk:

1. Lakat

Akik utaztak már egyénileg, vagy esetleg épp teljesen egyedül, azok tudják, hogy sokszor előfordulhat olyan eset, amikor a csomagunkat magára kell hagynunk egy kis időre, vagy olyan helyen szállunk meg, ahol mások is tartózkodnak velünk egy szobában. Ilyenkor nagyon hasznos lehet a számzáras lakat: bőröndre, kisebb hordozható széfekre (pl. autós road trip-ek esetén), vagy a hátizsákunk cipzárjára is tehetjük. Hogy a romantikus lakatfalakat már ne is említsük!

Lakatok különböző színekben elérhetőek itt.

lakat2

 

2. Hasitasi

Ó, ha azt hitted, hogy a hasitasi (nem kér kódot) már egy letűnt generáció nosztalgikus maradványa csupán, akkor nagyon is tévedsz! Hasitasi, vagy komolyabb nevén övtáska ugyanis újra reneszánszát éli, és az utazók körében még mindig nagyon is népszerű! Biztonságos, mindig kéznél van és meglehetősen nehéz bárhol is ott felejteni, hiszen nem kell magadról leapplikálni, ha mondjuk mosdóba kell menned.

Bármilyen színben, fazonban és zsebek végtelen számával találkozhatsz itt.

Érdekel, hogyan tudod megtalálni a legkedvezőbb árú repülőjegyet? Kattints a tippekért! 

3. Heveder

Olyan a heveder, vagy gumipók az utazók számára, mint az autószerelőknek a Duct tape és a WD 40. Nincs az a helyzet, ami nem oldható meg egy erős kötéllel – professzionálisabb megoldás ugye a heveder -, hiszen felköthetjük vele a hálózsákunkat/kabátunkat/jóga matracunkat a hátizsákra, rögzíthetjük a csomagunkat egy teherautó platójára, vagy körbetekerhetjük a dúvad lelkületű csomagrakodók által széttört bőröndünkön. Ennél persze sokkal, de sokkal többet tud ez az egyszerű, de nagyszerű felszerelés, amit alig 350 forintért már beszerezhettek innen.

4. Szappanpapírkák

Az én kedvencem egyértelműen ez a szélsebesen tért hódítani látszó forradalomi újdonság. Mindenféle samponnal, tusfürdővel, vagy kézfertőtlenítővel átitatott lapocskák, amelyeket csak laza eleganciával egyesével kihúzkodsz a tartóból, már csak egy kis víz kell és voilá! Habzik a kezed, tested ezerrel! Bár alig több, mint 200 forintért beszerezheted, ha szereted a DIY dolgokat, akkor itt egy kis videó arról, hogyan készítheted el magadnak alig 3 perc alatt a fenti ár töredékéért.

Utazó kütyük_soap paper_170313

5. Titkos zsebes öv

A védekezés nagyon fontos dolog, főleg, ha az ember pénzéről van szó! Ezt az övet úgy fejlesztették ki, hogy titkos zsebében elrejthess némi pénzt arra az esetre is, ha nem akarsz magaddal vinni pénztárcát, vagy csak szeretnél némi vésztartalékot tudni testközelben. Olyan országokban, ahol előszeretettel rántják le rólad a táskát, vagy gyakoriak a zsebtolvajlások, igazi kincs lehet. Alig ötszáz forintért már könnyedén a tiéd lehet innen.

Biztonságos és jó utat kívánunk!

Képek: ebay

Ajánlatok