accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 tipp, hogyan töltsd el az idődet a dohai átszálláskor!

utazomajom /

Az ötcsillagos dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér tele van lehetőségekkel, ha az ember hosszabb átszállásra kényszerül. Nemrégiben a Skytrax által a világ 6. legjobb repterének választották, amely méltó módon pazar lehetőségeket kínál az utazóknak a csatlakozási időre.

1. Ingyenes városnézés

Ha az utasnak kényelmes 6-7 órája van az átszállásra, javasolható az ingyenes városnéző túra igénybevétele. Előfoglalás nem lehetséges, a helyszínen érkezési sorrend alapján egy túrára maximum 33 utas fér fel. A túra kb 2,5 órás és látogatásra kerül a híres Museum of Islamic Art, a Katara Cultural Center, a Gyöngy-öböl és a híres piac, a Souq.

2. Duty free shopping

4000 m2-en több mint 60 különböző üzlet közül választhat az utazó, beleértve olyan prémium márkák választékát, mint a Burberry, Omega, Michael Kors, Mont Blanc, Hugo Boss stb.

3. Ingyenes pihenő szobák

A reptér területén 3 helyen vanak pihenő szobák, ahol az utazók kényelmesen pihenhetnek, illetve zuhanyzó részlegek, ahol felfrissülhetnek egy-egy hosszú utazás után vagy előtt. A három szoba közül egy csak férfiaknak, egy csak nőknek, míg egy közösen nőknek és férfiaknak, illetve családoknak van kiépítve. Belépés minden esetben ingyenes a szabad férőhelyek függvényében.

4. HIA Hotel és wellness

Azoknak az utazóknak, akik éjszakai csatlakozással vannak a reptéren, lehetőségük van a HIA Reptéri Hotelben kényelmesen eltölteni az éjszakát. A 200 szobás luxus szálloda wellness szolgáltatásokat is nyújt, így akár pihenni, akár feltöltődni szeretne az ember, itt mindenre van megoldás. Szobát ajánlott előre foglalni a magas kihasználtság miatt, de lehet érkezéskor is érdeklődni a szállás iránt. A szálloda közvetlenül a kedvelt Sárga Maci mögött jobbra található.

Ha valaki csak a wellness szolgáltatásokat szeretné igénybe venni szállásfoglalás nélkül, arra is van lehetősége 41 USD/ fő díj ellenében. A belépődíjba tartozik a 25 méteres medence, egy fitness terem, hidroterápiás szolgáltatás és zuhanykabinok használata.

5. Oryx és Al Maha Lounge

A Qatar Airways utasai az Al Maha és az Oryx várókba 55 USD/ fő áron válthatnak belépőjegyet, maximum 6 órás időtartamra. A várókban pihenő és üzleti sarkok is ki vannak alakítva, sőt a gyerekeknek is külön tér szolgál arra, hogy elfoglalják magukat. Lehetőség van zuhanyzásra, illetve dohányzásra kijelölt helyek is vannak a várótermeken belül. Korlátlan étkezés (meleg ételek és snack-ek) is lehetséges.

Az Oryx Lounge-hoz tartozó belépőt a bejáratnál lehet csak megvenni, míg az Al Maha Lounge belépőt már előre online illetve a Qatar Airways budapesti irodájában is lehet foglalni.

Kipróbálnád a fenti lehetőségeket? Foglald le repjegyedet akár már 120 900 Ft akciós áron! Phuket akciós áron 147 900 Ft-ért!

Ajánlatok