Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Továbbra sem látogatható „A Part” – meghosszabbított lezárás a Maya-öbölnél

2018. szeptember 19. szerda, 07:30 - cerkofmajom
Thaiföld Ázsia

2018. elején jelentették be a thaiföldi hatóságok, hogy fél évre bezárják, vagyis pihentetik a világ egyik legszebb tengerpartjának tartott Maya-öblöt (az erről szóló írásunk itt olvasható).

A Part című filmből ismertté vált öböl eredetileg csak a főszezonon kívül, azaz júniustól szeptemberig lett volna zárva a turisták elől, ám a Bangkok Charlie – Thaiföld info & idegenvezetés információi szerint november 1-ig biztosan nem nyitják meg a Maya bayt és a Phi Phi Leh szigetet a látogatók előtt.

„Jelenleg a hajók megközelíthetik a partot, de tisztes távolságban meg kell állniuk, így fotózni lehet, a víz alatt pedig a korallok próbálnak regenerálódni – szakemberek szerint már látható nyomai vannak a több hónapos nyugalomnak” – olvasható a Bangkok Charlie facebook oldalon.

Amíg látogatható volt, Thaiföld legnépszerűbb turisztikai nevezetességét naponta több mint 5000 turista kereste fel, a jövőben a hatóságok ezt a számot is szeretnék visszaszorítani. Becslések szerint a thaiföldi korallzátonyok 72 százaléka már megsemmisült, 30 százaléka mindössze az elmúlt tíz év alatt ment tönkre a tengerparti szállodák és hajók szennyezései, valamint a műanyag-hulladékok miatt.

 

Talán ez is érdekelhet