accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Készül a légiközlekedés: 2025-re 50000 pilóta hiányozhat az ágazatból

utazomajom /

A legfrissebb nemzetközi kutatások szerint a légiközlekedésben 2025-re 34 000 pilóta fog hiányozni, ami a szabadságolások és nyugdíjazások hatására akár 50 000-re is nőhet. Ezért a világ legnagyobb nemzetközi légitárasága, az Emirates a legmodernebb képzési programokat kínálja azon nemzetközi, köztük a magyar jelöltek számára is, akik világra szóló légi karriert szeretnének befutni.

Hatalmas pilótahiány jöhet a következő évtizedekben

Az Oliver Wyman legfrissebb kutatása szerint a légiközlekedési ágazatban 2025-re legalább 34 000 pilótával lesz kevesebb a szükségesnél, ami a szabadságolások és nyugdíjazások hatására akár 50 000 fölé is nőhet. A légi közlekedés iránti kereslet várható erőteljes növekedése miatt a közel-keleti régióban 2023-ra 3000, 2032-re pedig 18 000 pilóta hiányával számolhatunk. A Boeing becslése szerint 2041-re ez a hiány 602 000 pilótára nő világszerte és 53 000-re a Közel-Keleten.

Az Emirates a legújabb technológiákkal próbálja visszaszorítani a hiányt

Az Emirates évekkel ezelőtt felismerte, hogy óriási szükség van megfelelően képzett pilótákra a kereskedelmi repülésben, ezért globális légitársaságként és az iparág vezetőjeként létrehozta az Emirates Flight Training Akadémiát (EFTA), amely nemcsak helyi, de globális szinten is fogadja és neveli a fiatal tehetségeket. A programnak köszönhetően a légitársaság magasan kvalifikált és jól képzett kadétok következő generációjával járul hozzá a légiközlekedési ágazathoz. 2022-ben már 53 új, az Emirates világszínvonalú létesítményében képzett pilótát köszöntöttek az iparágban.

Az akadémia a legújabb oktatási technológiákat és egy 27 oktató repülőgépből álló modern flottát kombinál előzetes repülési ismerettel nem rendelkező jelölteknek. A korszerű létesítménye – mely méretében 200 focipályának felel meg – 36 modern földi tantermet, 6 repülésszimulátort, külön légiforgalmi irányító tornyot és egy saját, 1800 méteres kifutópályát foglal magába.

Az Emirates Flight Training Akadémia (EFTA) a legmodernebb képzési programokat kínálja azok számára, akik szeretnék megszerezni az integrált légiközlekedési pilótaengedélyt. A földi kiképzés 53 héten át tart, mely alatt a leendő pilóták 900 órányi földi oktatásban részesülnek, továbbá 250 órát szimulátorokon és egymotoros Cirrus és Phenom repülőgépeken tanulva töltenek, hogy bármilyen helyzetre felkészülten reagálhassanak.

További információ az emiratesflighttrainingacademy.com weboldalon.

Ajánlatok