accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

58. nap – Tam coc falu, Vietnam

utazomajom /

Tam coc az a hely, ahol megtapasztalhatjuk az igazi vietnami falusi életet. Ahol mindennapos látvány, hogy valaki két csirkét visz a kezében, miközben motort vezet vagy pakolják fel a disznókat a furgonba, vagy épp kecskéket kell kerülgetni út közben.

Programok

A környéken rengeteg programlehetőség van, többek között csónakázhatunk a barlangok és a hegyek között vagy akár bicóval is felfedezhetjük a közeli látványosságokat. A csónakot a helyi asszonyok illetve férfiak lábbal hajtják. Elég kemény munka, viszont az árát is jól megkérik. A központból induló csónakázás 1 főnek 3.500 Ft, ha viszont két fő ül a csónakban, akkor fejenként 2.500. Gondoltam várok pár percet, hátha jön valaki, akihez be tudok csatlakozni. Végül így is lett, csak pár percet vártam, mire jött egy 5 fős osztrák csapat, akik nem bánták, ha velük megyek, így 1.000 Ft-ot meg is spóroltam.
A szokásos vegyél ezt-azt, meg adjál borravalót itt is megvolt persze. Kemény munka végig lábbal hajtani a csónakot, de ha belegondolunk 3.300 Ft-os órabér azért nem olyan rossz még Magyarországon se… Na jó, lehet ebből leszed még valamennyit a jegyszedő magának, de akkor is.
A környék viszont gyönyörű. Érdemes itt maradni legalább 2 éjszakát én sajnos a kínai új év miatt nem tudtam módosítani a buszjegyem dátumát, pedig szívesen maradtam volna még.
Délután még bicót béreltem és elmentem a Mua barlanghoz és a Hoa Lu ősi fővároshoz (10-11. században volt Vietnam fővárosa). A Bai Dinh pagoda nekem már nem fért bele, pedig az is biztos nagyon szép lehet.

Helyi élet

Tam coc-ból az út is nagyon hangulatos az említett helyekre. Kis falvak között kell végigtekerni, ahol tényleg nem csak térben, de időben is utazunk. Érdemes bepillantani út közben pár másodpercre a kis műhelyekbe, fodrászatokba, hogy mi zajlik ott.

Csodás ez a környék. Hanoitól kb. 100 km-re fekszik, busszal egészen a központig, vagy vonattal Ninh Binhing tudunk utazni. Mindenképp érdemes beiktatni a vietnami útitervbe.

Aznapi költés: 5.800 Ft
Továbbá innen vettem meg az open bus jegyem Saigonig (Ninh Binh – Hue – Hoi An – Nha Trang – Miu ne- Saigon), ami összesen 39 dollárba került.

Ajánlatok