accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

6 hónapra lezárják a világ egyik legszebb szigetét, Boracayt

utazomajom /

A világ egyik legszebb szigetének választott Boracay vakációra megy!

A Fülöp-szigeteki Boracay fehér homokos tengerpartjával nem csak az egyik legszebb, hanem a legkedveltebb sziget is a turisták körében. A népszerűségben nagy szerepe volt annak, hogy 2012-ben a Travel + Leisure, 2017-ben a Condé Nast Traveler megválasztotta a világ legszebb szigetének (élménybeszámolónkat itt olvashatjátok).

A hirtelen jött hírnévnek azonban ára van, csak a tavalyi évben 2,1 millió turista kereste fel Boracayt (több mint 1 milliárd dollárt elköltve) és ez óriási mértékű környezetszennyezést, forgalmi dugókat és illegális építkezéseket vont maga után. A Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte ezt megelégelve februárban azt nyilatkozta, hogy 6 hónap “kényszerpihenőt” ad a szigetnek és ezen időszak alatt a cél, hogy a helyet megtisztítsák a nem kívánatos elemektől. A kormány közleménye szerint a lezárás áprilisban kezdődik és valószínűleg szeptember végéig tart (bár a határidő végét hivatalosan nem erősítették meg).

Nem ez az első alkalom, hogy egy ország drasztikus intézkedéseket vezetett be egy kedvelt sziget környezetének megőrzésére. 2004-ben a malajziai kormány hirtelen bezárta Sipadan összes szállodáját és betiltotta az éjszakai búvárkodást, júniustól pedig a thaiföldi Maya-öbölre vár hasonló sors.

Boracay, Fülöp-szigetek

A döntés talán kegyetlennek tűnhet, hiszen Boracay fél éves lezárása több százezer repülőjárat és hotelfoglalás törlését jelenti, valamint a helyi vállalkozások számára is hatalmas bevételkiesést jelent. Reméljük azonban, hogy hosszú távon több pozitív hozadéka lesz a lezárásnak, és még sokáig gyönyörködhetünk e csodás szigetben.


Forrás: www.cntraveler.com

Fotók: pixabay

Ajánlatok