accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

7 dolog, amire mindenképp figyelj, ha utasbiztosítást kötsz!

utazomajom /

„Miért kössek utasbiztosítást? Velem úgysem történik semmi baj a nyaralás alatt!” Talán mindannyiunk fejében lezajlott már ez a párbeszéd akár egy európai városnézés előtt, akár síelésre vagy tengerentúli utazásra készülődve. Tudatos utazóként azonban nem kérdés, hogy minden külföldi utazás előtt kötünk biztosítást, hiszen néhány ezer forint befizetésével akár hónapokig tudunk nyugodtan pihenni és világot látni anélkül, hogy aggódnunk kellene a poggyászunk biztonsága vagy más értékeink miatt. De vajon mire érdemes figyelni, mielőtt utasbiztosítást kötünk? Összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót a teljesség igénye nélkül.

Kalkulálj!

Mielőtt elindulnál a nagyvilágba, gondold át alaposan az utazási körülményeidet. A Távol-Keletre utazol vagy a szomszédos Ausztriában fogsz síelni? Egy hétvégére indulsz, netán egy hónapig is maradsz a nyaralás helyszínén? Repülővel vagy autóval utazol? Csak ruhák lesznek a poggyászodban vagy értékes fotós felszerelést is szállítasz?

Ha sikerül minden részletre kiterjedően összefoglalni az utazásod, könnyebb lesz kiválasztani és kikalkulálni a számodra leginkább megfelelő utasbiztosítást. Ha pedig speciális igényeid vannak, válaszd a személyre szabható ajánlatokat!

Poggyászkár

Elveszett csomag, tönkrement bőrönd, ellopott táska, poggyászkésés…Szerencsés, aki utazásai során még nem találkozott ezekkel a fogalmakkal! Hogy később se legyen a csomagokkal probléma, érdemes az utasbiztosítást a poggyászkárokra is kiterjeszteni. Ki tudja, talán épp a következő repülés alatt keveredik el a bőrönd, benne a kedvenc ruháiddal és cipőiddel. Szörnyű lenne, nem igaz?

TIPP: Minden esetben győződj meg arról, hogy poggyászkárnál mi az a legmagasabb összeg, amit térít a biztosító. Előfordulhat ugyanis, hogy ez nem éri el a bőröndben lévő holmi értékét.

Biztosítás a telefonodon

Ma már nem szükséges minden iratot kinyomtatni és magaddal vinni, hiszen online vagy telefonos applikáción keresztül is köthetsz biztosítást, illetve intézheted az ügyeket.

Válaszd a piac egyik legújabb tagjának, a hello Utazónak az applikációját, amellyel gyorsan és egyszerűen reagálhatsz a járatkésésre, kérhetsz azonnali SOS segítséget, feltöltheted az irataidat, hogy minden kéznél legyen, sőt még utazási checklistet is készíthetsz, hogy semmi ne maradjon otthon.

A hello Utazó (Hello2U) applikáció letölthető IOS-en vagy a Google Play Áruházban is.

Fő az egészség!

Egy római hétvégén kevés esély van elkapni valamely trópusi betegséget, de nem árt felkészülni az olyan kisebb balesetekre, amelyekhez orvosi ellátás, netán kórházi vizsgálat szükséges. Minden külföldi utazás esetén fontos előre meghatározni az egészségügyi védelem mértékét, amely később fedezni tudja a gyógyíttatási költségeket. Egy fogfájás vagy bokatörés igencsak meg tudja keseríteni a romantikus hétvégét, főleg ha ezek milliós költségekbe kerülnek – utasbiztosítás megléte nélkül.

Nem mindegy, mi az úti cél

Sokan legyintenek, amikor Európában belüli utazás előtt állnak, holott csak kevesen tudják, hogy más rendelkezések vonatkoznak az EU tagállamok területén és más a nem EU-s tagországok esetében.

Bizonyos Európán kívüli országokba (pl. a Közel-Keleten, Afrikában, Dél-Amerikában) pedig kifejezetten kockázatosnak minősül a beutazás, ilyen esetben elengedhetetlen az emelt szintű utasbiztosítás kötése.

Autóval történik a legtöbb baleset

A statisztikák szerint az autóval közlekedőkkel jóval gyakrabban történnek balesetek, mint a repülőn utazók esetén. Ha saját autóval utazunk, és az lerobban vagy baleset éri, a hazaszállítás költsége rengeteg pénzbe kerülhet. Ebben segítenek az autós assistance biztosítások, amelyeket az alapbiztosításhoz csatolva lehet megkötni.

Tengerpart vagy síelés?

Ha a nyaralás alatt többféle sportot is kipróbálsz, szívesen búvárkodsz vagy egy robogón ülve szeretnéd felfedezni a sziget látnivalóit, érdemes úgy választani az utasbiztosítást, hogy ezekre a tevékenységekre is fedezetet nyújtson. Ugyanez igaz a síelés vagy más téli sportok esetén is.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint Európa sípályáin nagyjából minden 10. síelő szenved kisebb-nagyobb balesetet egy-egy szezonban, ezért is lényeges, hogy az orvosi, mentési, szállítási költségeket is tartalmazza egy téli biztosítás.

***

Kösd meg téli biztosításod és utazz a nyárba! – Nyereményjáték

Köss utasbiztosítást a hello Utazóval és nyerj egy 500.000 Ft értékű utazási utalványt! Ha 2018. december 17. és 2019. március 15. között online, a www.hello.hu oldalon vagy a hello Utazó (Hello2U) applikáción keresztül kötöd meg utasbiztosításod, félmillió forint értékű nyereménnyel lehetsz gazdagabb. A nyeremény év végéig használható fel és beválthatod belföldi és külföldi utazásra, repülőjegy vásárlásra vagy szállásfoglalásra is.

(fotók: pixabay, hello.hu)

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok