accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

8 dolog, ami segíthet a repüléstől való félelem leküzdésében

utazomajom /

Természetes dolog félni egy olyan helyzetben, amikor 10.000 méter magasan egy apró repülőben “tehetetlenül”, minden aerodinamikai előismeret nélkül ülünk és nem is olyan ritka a repüléstől való félelem, mint gondolnád.

Valójában a repüléstől való rettegés – más néven aerofóbia vagy aviofóbia – a lakosság nagy százalékát érinti. Bár nincs egyszerű vagy gyors módja a félelem leküzdésének, vannak bizonyos gyakorlatok, praktikák vagy akár képzések, amelyek a repülést sokkal elviselhetőbbé teszik.

A konkrét kiváltó okok megismerésétől a megfelelő szorongásoldó megoldásokig próbálunk segíteni és ötletekkel szolgálni, mi támogathat a repüléstől való félelem leküzdésében.

1. Ismerd meg a repülés folyamatát

Az információk ismerete és megértése csökkentheti a félelmet, így javasoljuk, hogy tájékozódj a repülés folyamatáról. Az online források vagy könyvek olvasása segíthet megérteni a repülés működését és a biztonsági protokollokat, ezzel komfortosabbá teheti a következő repülőutadat.

2. Válassz ülőhelyet a repülőgépen

Ha úgy érzed, hogy jobb érzés lenne, ha közelebb lennél a kijáratokhoz, vagy éppen messzebb azoktól, ha az ablak mellett el tudnád terelni a figyelmed a táj csodálásával, vagy éppen a biztonság érzetét nyújtja egy folyosó melletti szék, akkor válaszd azt az ülést, ami a legkényelmesebbnek tűnik számodra. Szükség esetén beszélj az utazási irodával vagy a légitársasággal, hogy segítsenek megtalálni a legmegfelelőbb helyet a gépen.

3. Készülj fel az utazásra

Ha mindent alaposan megtervezel, és előre gondoskodsz az utazás részleteiről, az segíthet megnyugodni, hiszen azt érzed, hogy felkészült vagy, nem jöhet közbe semmi. Készíts listát azokról a dolgokról, amiket magaddal kell vinned, és időben érkezz a repülőtérre, ezzel is csökkentve a nem kívánatos stresszt.

4. Vegyél részt aviofóbia tanfolyamon

Ha valóban szorongsz a repüléstől és úgy érzed semmi nem használ, javasoljuk, hogy vegyél részt olyan tréningen, amely segít megszabadulni a repülős utazás szorongásától. Erre Magyarországon is van már lehetőség. Keresd a Simflite által kínált 2 napos nagysikerű tréningeket és engedd, hogy szakemberek segítsenek fóbiád leküzdésében.

5. Alkalmazz stresszkezelő technikákat

Számos légzőgyakorlatot alkalmazhatsz a stressz csökkentésére, vagy sajátíts el meditációs vagy relaxációs technikákat, hogy le tudd a repülés előtt nyugtatni magad. Erre előre is érdemes gyakorolni, és vannak olyan applikációk, amiket a telefonra letöltve az utazás előtt, vagy út közben is alkalmazhatsz.

6. Használj eszközöket

Az érdeklődők számára sokféle okostelefonos alkalmazás és weboldal áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a repüléstől való félelem csökkentésében. Használhatsz például zajcsillapító füldugót vagy orvos javaslatára nyugtatót is.

7. Koncentrálj másra

Ha lehetőséged van rá, vigyél magaddal egy könyvet, zenét, játékot, amely segít a figyelmedet másra irányítani, és így elfeledtetni a repüléstől való félelmet. Legjobb, ha lehetőséged van társaságban utazni, hiszen így az ismerősök közege nyugtatóan hat a repüléstől szorongó emberre, ráadásul a jó társaságban az idő is gyorsabban elröppen. Ha nem ismersz senkit a gépen, akkor a más emberek megfigyelése is segít a figyelem elterelésében. Nézd, ahogy a csomagjaikat pakolják, vagy akár az utazók gyerekeit.

8. Kerüld a stimulánsokat

Repülőút előtt kerüljük a koffeint, az alkoholt és más stimulánsokat, mivel ezek a hatóanyagok növelhetik a szorongást.

Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül! A repüléstől való félelem valamilyen szinten az emberek akár 60%-át is érinti, 33% pedig igazán szorong egy repülős utazás előtt. Ha ezt felismerted és próbálsz tenni ellene bármilyen módszerrel, akkor már jó úton jársz, hogy a repülések élményt és ne rémálmokat okozzanak!

szponzorált tartalom

Ajánlatok