accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koronavírus: Ilyen feltételekkel utazhatsz Izlandra

utazomajom /

Izland egyébként is sok mindenben az élen jár, most elsőként hoztak nagyon egyértelmű szabályozást arra vonatkozóan, hogy milyen feltételekkel lehet az országba utazni. Izlandon egyébként április 23 óta csak néhány fertőzöttről tudnak, az egész országban pedig 1,802 megbetegedést regisztráltak. Noha nem azért, mert keveset teszteltek volna, épp ellenkezőleg: a világon a második legtöbb tesztelés jutott egy millió főre vetítve. Összehasonlításképp Magyarország ebben a 74. helyen áll.

Május 13-án az izlandi kormány bejelentette, hogy június 15-ig az országba érkező turisták az alábbi lehetőségek közül választhatnak:

  • 14 napos karantén
  • Keflavíki Nemzetközi Repülőtéren koronavírus tesztelés alá veti magát
  • Az utas bemutat egy izlandi egészségügyi hatóságok által jóváhagyott, közelmúltban készült szűrés igazolást

Katrín Jakobsdóttir miniszterelnök hozzátette, hogy a terveket a koronavírus újbóli terjedése megváltoztathatja. Szerinte az országba érkezők tömeges tesztelése tovább segítheti a koronavírus megértését. Az egyelőre nem világos, hogy a turisták vizsgálatát ki fogja fizetni.

Azoknak a személyeknek, akik a repülőtéri tesztelést választják, egyenesen a foglalt szálláshelyükre kell utazni és ott megvárni az eredményt. Ezenkívül minden érkező utasnak le kell töltenie a Rakning C-19 COVID-19 nevű nyomkövető alkalmazást, amely segít a hatóságoknak az esetleges kontakt kutatásban.

A szabályok május 15-től lépnek érvénybe.

Jelenleg a Wizz Air oldalán június 4-től foglalhatók járatok Keflavíkra. A légitársaság sok esetben az utolsó pillanatban is módosít, ezért javasoljuk, hogy a korai időszakban csak lemondható szolgáltatásokat foglalj a repülőjegyed mellé. A legolcsóbb járatok már 19.480 Ft-ért foglalhatók tagságival, ami rekord olcsónak számít. Izland tökéletes választás lehet azoknak, akik tartanak a vírustól, hiszen a látnivalók a természetben vannak, a lakosság száma meglehetősen alacsony és nincsenek nagyvárosok sem, viszont ezeket mindenképpen tudnod kell, mielőtt Izlandra utazol!

Az itt olvasott információk a cikk írásának időpontjában relevánsak. A beutazással kapcsolatos cikkeinket folyamatosan frissítjük. Tájékozódj hiteles forrásból: icelandmonitor.

További cikkeink a témában: Görögország, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Szlovénia

Ajánlatok