accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

98-107.nap 5.rész: Elmenekült Angliából, mert kirekesztve érezte magát

lanymajom /

Pár nap után vendég érkezett a házhoz, John egyik barátja, Dave, aki hivatalosan brit állampolgár, de már több időt töltött Ausztráliában, mint az Egyesült Királyságban, ahova soha nem is szeretne visszamenni. 

Dave egy időben szintén DJ-ként dolgozott, innen ered a kettejük közötti ismeretség. John még Melbourne-ben élt, amikor egyik nap egy számára igen tetszetős zenét hallott a rádióban. Annyira felkeltette az érdeklődését a szám, hogy betelefonált, hogy megtudja mi forog éppen a lemezen. A rádiós műsorvezető Dave volt, aki örömmel válaszolt John kérdésére, sőt meginvitálta őt a rádióba is, ahol még több lemezt tudott meghallgatni. 

Dave eredetileg Angliából származik, viszont indiai gyökerekkel is rendelkezik. Már több mint 20 éve él Ausztráliában, több időt töltött el itt, mint az Egyesült Királyságban. Turistaként érkezett, de annyira megtetszett neki az ország, hogy itt ragadt.

Megkérdeztem tőle, hogy miért maradt Ausztráliában, mi az, ami jobb itt, mint a hazájában. A válasz az volt, hogy a természet és az időjárás is nagyon tetszik neki, de leginkább az emberek miatt döntött úgy, hogy az országban marad. Habár az angol az anyanyelve és Angliában született, ennek ellenére mégis úgy érezte, hogy otthon kirekesztik a társadalomból a bőrszíne miatt. Ausztráliában viszont egyáltalán nem tapasztalja ezt, szerinte itt egyenrangúként kezelik és soha nem érte semmilyen hátrányos megkülönböztetés a származása és a bőrszíne miatt.

Habár több időt töltött az életéből Ausztráliában, mint Angliában, viszont ausztrál állampolgársághoz még úgy sem tudott jutni, hogy egy ausztrál nőt vett feleségül (akitől azóta már elvált). Jelenleg tartózkodási engedélye van csak, amit elég nehéz volt megszereznie. A házasság előtt, éveken keresztül gyűjteniük kellett a mozijegyeket és egyéb bizonyítékokat, amivel igazolni tudták az együttélést.

Ajánlatok