accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A fogászati implantáció előnyei

utazomajom /

Akármennyire is igyekszünk megóvni fogainkat, sajnos bármikor előfordulhat, hogy egy véletlen baleset vagy valamilyen fogprobléma miatt egy-egy fogat elveszítünk. Ebben az esetben érdemes mihamarabb pótolni az adott fogat, hiszen a foghiány már rövid időn belül visszafordíthatatlan következményekkel járhat.

A fogpótlásra ma már többféle módszer létezik. Ezek közül az egyik legelterjedtebb az implantátumok használata. De vajon milyen előnyei vannak ennek a megoldásnak, és miért érdemes rászánnunk magunkat a beavatkozásra? Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

Gyors és hatékony megoldás

Az implantátumok alkalmazása a legmodernebb és leghatékonyabb fogpótlási módszerek közé tartozik.

Míg bizonyos fogpótlási módszerek nem alkalmazhatóak akkor, ha csupán egyetlen hiányzó fogról van szó, az implantátumokat szóló formában is elhelyezhetik a kívánt helyre.

Fontos még megemlíteni, hogy a beavatkozás nem tesz kárt az egészséges fogakban. A korona, illetve híd alkalmazásával során több fogat le kell csiszolni, ami érzékenyebbé, sérülékenyebbé teszi őket. Szerencsére az implantáció során erre nincs szükség.

Azok számára, akiknek nem csak a funkcionalitás, de az esztétikum is fontos szempont, jó hír, hogy az implantátumok segíthetnek a tökéletes fogsor kialakításában. Ez annak köszönhető, hogy formájuk teljes egészében szabadon alakítható.

Hosszú élettartam

Ha rászánjuk magunkat egy fogászati beavatkozásra, akkor joggal várjuk, hogy annak eredményét hosszú évekig, de akár életünk végéig élvezhessük.

Bár bizonyos fogpótlási módszerek jóvan olcsóbban elérhetőek, ezek élettartama némi kívánnivalót hagyhat maga után. Néhány év alatt azt vehetjük észre, hogy ezek már nem olyan stabilak, mint korábban, és meg kell ismételni a kezelést.

Ha a fogászati implantátumot egy megbízható szakértő helyezi fel, valamint minőségi anyagból készül, akkor nagy eséllyel életünk végéig kiszolgálhat bennünket. Ne feledjük, ehhez azonban szükség van ahhoz, hogy megfelelően tisztán tartsuk.

Az implantátumok további előnyei

A fentebb felsorolt pontokon túl természetesen további pozitív tulajdonságai is vannak a fogászati implantációnak:

  • A hiedelmekkel ellentétben a procedúra gyors és mivel helyi érzéstelenítő alkalmazása mellett történik, így fájdalommentes is.
  • Amennyiben az implantációt választjuk, elkerülhetjük a többi fogpótlási megoldásból fakadó kellemetlenséget, mint például a műfogsorrögzítő használatát.
  • Ha fogsorunk rendben van, az nemcsak esztétikussá teszi mosolyunkat, de a beszédünket és az étkezésünket is megkönnyíti.

Ha tehát fogorvosod implantátum behelyezését javasolta, de eddig bizonytalankodtál, reméljük, cikkünk segítséget nyújt a végső döntés meghozatalában.

Ajánlatok