accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A leggyakoribb hibák a hajápolásban

utazomajom /

Amikor a vágyott egészségesen fénylő hajkorona helyett csak egy töredezett, fakó “szénakazal” található a fejünkön, akkor jogosan tesszük fel magunknak a kérdést, hogy vajon mit rontottunk el.

A hiba oka pedig többnyire a helytelen hajápolásban keresendő, de szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, ha változtatunk egy kicsit az eddig megszokott rutinunkon. Nézzük a leggyakoribb hajas “baklövéseket”!

Túl gyakori hajmosás

Rengetegen küzdenek gyorsan zsírosodó hajjal, a zsírréteg ellen pedig a lehető legkézenfekvőbb megoldást választják – azaz megmossák. A túl gyakori mosással viszont az a gond, hogy kiszárítja a fejbőrt, ami ezáltal fokozott faggyútermeléstre kapcsol, vagyis a haj még jobban fog zsírosodni.

Ez akár odáig is vezethet, hogy minden egyes nap kénytelenek leszünk hajat mosni, hiszen pár óra leforgása alatt ismét megjelenik a zsírréteg. Hogy ezt megelőzzük, lehetőleg ne mossuk meg a hajat heti kettőnél többször, és használjunk direkt zsíros hajra való termékeket. Két mosás közt pedig frissítsük fel a hajat száraz samponnal, és hordjunk olyan frizurát, ami ügyesen leplezi, hogy a hajunk nem frissen mosott.

Nem a megfelelő hajápolókat használjuk

Alapszabály, hogy sampont a haj töve szerint, balzsamot és pakolást pedig a hossza szerint választunk. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy például zsíros tövű, de száraz végű hajra zsíros hajra való sampont, ám száraz, töredezett hajra való balzsamot használjunk.

Ezenfelül ügyeljünk arra, hogy a sampont csak a hajtövekre vigyük fel, ne dörzsölgessük végig az egész hosszán, a balzsam viszont ne érintkezzen a fejbőrünkkkel. A mosás után kiegészítésként használhatunk hajvégápolót vagy regeneráló eszenciát – a Helia-D Regenero termékekből akár a komplett hajápolási rutinunkat is összeállíthatjuk.

Csak kívülről ápoljuk a hajunkat

A hajnak nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is szüksége van a táplálásra. Ehhez pedig elengedhetetlen például a bőséges folyadékfogyasztás, illetve az egészséges táplálkozás. Persze manapság ez elég nehezen kivitelezhető, de a szükséges tápanyagokat szépségvitaminokkal is pótolhatjuk.

Ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor nem csak a hajunk lesz erősebb és egészségesebb, hanem a bőrre és a körmökre is jó hatással lesz.

Gyakran tesszük ki a hajat a káros külső hatásoknak

A haj állapotán rengeteget ronthat a kémiai hajfestékek használata (főleg, ha szőkítésről van szó), illetve a gyakori hajvasalás, göndörítés, illetve a forró levegős hajszárítás. Ezeket igyekezzünk minimalizálni, a festéket pedig kiválthatjuk kíméletes, növényi alapú alternatívákkal vagy színezőkkel.

Mindig óvatos mozdulatokkal fésüljük a hajunkat, hanyagoljuk a durva, hirtelen mozdulatokat, és a gubancokat is óvatosan bogozzuk ki. Nagyon dús vagy göndör hajhoz használjunk ritka fogú fésűt.

A hosszú hajat alváshoz érdemes laza kontyba tekerni vagy befonni, valamint aludjunk selyem párnahuzaton, ami nem dörzsöli a hajszálakat, ezáltal fognak elgyengülni és letöredezni.

Ajánlatok