accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A manuka méz áldásos hatásai

utazomajom /

A manuka mézet az Új-Zélandi őshonos virágból a manuka teafa virágából állítják elő a területen élő, waikato elnevezésű szorgos méhek. A sötétebb színű és sajátos aromájú méz különlegessége abban rejlik, hogy magasabb hidrogén-peroxid tartalmának köszönhetően antibakteriális hatása is erőteljesebb a boltokban kapható többi méznél.

Miben segíthet nekünk?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a manuka méz magasabb antibakteriális hatású tulajdonsága miatt előnyösebben segíti szervezetünk gyógyulási képességét, emiatt megkülönböztethetjük a hagyományos méztől.

A fehér vagy rózsaszín virágokból készült méz alkalmazása egészségügyi szempontból számos panaszra adhat megoldást. A mézet szinte már az ókortól használják sebek gyógyítására. Azontúl, hogy sterilizálja és fertőtleníti a vágott, nyílt hegeket, fekélyeket, az új bőrréteg kialakulását is elősegíti. E hatások mentén érdemes sebkötéshez is használni, mivel a gyógyulási időt felgyorsítja.

Hasonló elvek mentén segít az ekcéma, ótvar és pattanások kezelésében, nem véletlenül elismert orvosilag ez a természettől kapott kincs. A környezetből való eredete miatt nem is kell használata során káros mellékhatásoktól tartani.

A csodaszer tanulmányozása során rájöttek, hogy a manuka méz kiváló ellenszere a lepedékképződéssel, ínygyulladással és fogszuvasodással járó káros, szájban terjedő baktériumoknak.

Torokfájás esetén is gyógyír a problémára. Antivirális és antibakteriális tulajdonságának köszönhetően a fájdalmat okozó – szinte minden káros orális – baktériumoknak is kiváló ellenszere, a torkot belülről bevonja, szinte egy külön védőfelületet képez.

Ez a csodaméz nem csak szervezetünk külső, de belső sebeit is gyógyítja: jótékony hatására az emésztőrendszeri rendellenességek, gyomorfekély és az úgynevezett IBS, vagyis irritábilis bél szindróma esetében is számíthatunk. Egyes kutatók szerint a manuka méz a légúti fertőzések kezelésében is hatékony gyógyszer.

Hogyan fogyasszuk a manuka mézet?

A manuka méz fogyasztása a legtöbb ember számára teljesen biztonságos, de magas cukortartalma indokolja, hogy egyesek, cukorbetegek és az arra érzékenyek az orvossal történt megbeszélést követően alkalmazzák csak hosszú távon. Aki szeretné, magában is eheti, de akár egy egészséges teakeverék kiegészítőjeként is ihatjuk. Fontos, hogy azok, akik mézre, méh- vagy darázscsípésre allergiások, szintén óvatosan és orvossal történt konzultációt követően használják.

Az Új-Zéland őshonos növényéből készült mézet hatóereje alapján kategorizálják, így kaphat UMF (Unique Manuca Factor) és MGO jelölést. Az UMF-ként regisztrált termékek megvásárlásakor a 100%-ig beavatkozás nélküli termékre számíthatunk, ugyanis ez a nemzetközileg elfogadott eredeti, Új-Zélandról származó terméket jelöli. Az MGO jelölés a termék metilglioxál szintjéről ad számunkra információt.

Ajánlatok