accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A papírok mindennapjaink szerves részét képezik

utazomajom /

A papír nemcsak egy egyszerű anyag, hanem kapcsolódási pont az emberek között. Az irodai munkavégzés során számos papíralapú terméket használunk a digitalizáció elterjedése ellenére is. 

Az íróasztalokon elhelyezett jegyzettömbök, naptárak vagy éppen a nyomtatópapír szinte valamennyi iroda nélkülözhetetlen kiegészítője. Az ILMARKET.HU papíráru kínálatában olyan ritkábban használt cikkek is megtalálhatóak, mint például a fotópapír, etikett címkék, valamint különleges festett kartonlapok. 

Etikett címkék

A papíralapú kiegészítők között az öntapadós etikett címkék a nyomtatás kellékei. Számtalan méretben és formában kaphatóak, és előnyük, hogy egyszerűen behelyezhetőek a nyomtatókba, így feliratozhatóak. Egy A4-es méretű lapra négyszögletes, téglalap vagy kerek formák kerülnek, számuk függ az egyes címkék méretétől. Mappák feliratozásához, termékcsomagoláshoz, raktárakban vagy az irodai eszközök leltári címkézéséhez is kiváló megoldást nyújtanak.

Speciális variációként már kapható kültéren alkalmazható, színes digitális nyomtatóba való műanyag etikett címke. Sima felületekre könnyen feltapasztható, vegyi anyagoknak és az időjárásnak is ellenálló felület, mely átlátszó vagy fehér háttérrel is megvásárolható. Használatával egyedi felhívásokat és figyelmeztetéseket tudunk elhelyezni a munkaterületeken, irodákban.

Mappák a suliban és az irodában

A fiatalok az iskolában egy füzetbe jegyzetelnek, melynek lapjai perforáltak és a gyűrűs mappákhoz igazított lyukakkal készültek. Ennek előnye, hogy a suliba nem kell az adott napra többféle füzetet magukkal cipelni, csak egyet, melyben rendszerezetten tudják lejegyzetelni a hallott anyagot.

A divatos színekben és mintákkal készült gyűrűs mappákban jól elfér az éves tananyag. Az óravázlatok sorba rakása után lehetőségünk van a színes elválasztók használatával további szekciókra osztani a mappa belsejét, így az egyes témák jól elkülöníthetőek. Az irodákban is hasonlóan tudjuk alkalmazni ezeket a mappákat, átlátszó genothermekbe rendezett iratokat is egyszerűen lefűzhetünk.

Öntapadós jegyzetek

A legtöbb irodában, sőt az otthoni íróasztalokon is megtalálhatóak a színes vagy mintás öntapadós jegyzettömbök. Bár mindenki ismeri és sokan szeretik a kis méretű, jelölésre is használható kiegészítőket, feltalálásának történetét annál kevesebben. A 3M ragasztóiról ismert cég kutatói olyan tapadó anyagot kerestek, mely csak ideiglenesen ragasztja a tárgyakat a felületekre, maradandó nyom hagyása nélkül.

Mindez a kutatás 1974-ben történt, amikor az egyik kolléga pont azzal a problémával küzdött, hogy a könyvjelzői mindig kicsúsztak a lapok közül. A fejlesztésen dolgozó Spencer Silver ekkor mutatta meg Art Fry-nak a felfedezést, aki azonnal felismerte a lehetőséget az új termékben. Innentől fogva először céges belső használatra kezdték a színes papírokat alkalmazni jelölésként, majd 1980-ban piacra dobták a ma már töretlen népszerűségnek örvendő papírt.

Ajánlatok