accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A régmúlt lakásdekorációs találmánya modern köntösbe bújtatva – ilyen a modern kakukkos óra

utazomajom /

Valljuk be, hogy a kakukkos óra szó hallatán nem éppen a modern vagy a letisztult szavak jutnak az eszünkbe. De nem ám! Sokkal inkább egy horrorfilm vagy a nagyi. Pedig olyan sok szép modern darab közül válogathatunk! Ha mindeddig te is így vélekedtél a témáról, akkor engedd meg, hogy most, így 2022-ben körbevezesselek téged a kínálatban.

Tudj meg többet erről a titokzatos kis szerkentyűről, fedezd fel a legegyedibb darabokat és győződj meg arról, hogy ez az óra kicsit sem idejétmúlt eszköz!

A kakukkos óra legendája

A németországi Fekete-erdő sűrű lombjai sok-sok titokzatos történetet rejtenek. Többek között azt is megtudhatod, honnan ered a kakukkos óra. Mielőtt elmerülnél a Designmarket modern kakukkos óra kínálatában, érdemes először többet megtudni magáról a típusról!

Az első kakukkszó Franz Anton Ketterer, schönwaldi órásmester műhelyében hangzott el. Ehhez egészen 1738-ig kell visszautazni az időben. Honnan jött a “kakukk-kakukk?” Nos, eredetileg a kakaskukorékolás volt tervben, de ezt technikailag elég nehéz lett volna kivitelezni. Aztán jött a csodás felismerés, hogy a kakukk hangját mindössze két darab síppal jól lehet utánozni.

A “kakukkos csoda” előnyei

De miért számított ez a szerkentyű akkoriban olyan nagy találmánynak? Mi, a modern világ szülöttei ezt aligha értenénk meg, de régen egy ilyen óra óriási szerepet kapott a hétköznapok alatt. Ebben az időben ugyanis, ha valaki éjszaka akarta tudni a pontos időt, akkor vagy beérte a holdfénnyel vagy lámpát gyújtott, hogy le tudja olvasni. Mivel az órák számlap nélküli, hanggal jelző szerkezetek voltak, ez elég nehézkesen ment.

Most, a 21. században elég kifinomult az emberek időérzéke, és sokszor elég egyetlen kakukkszó, hogy tudjuk, egy újabb óra telt el.

A kakukkos óra designja régen és ma

Vannak gyűjtők, akik napjainkban is szívesen szerzik be azokat a díszes darabokat, amelyeket ma már nem igazán gyártanak. De hogyan is néztek ki régen a kakukkos órák?

A retró változatokat ma arany áron értékesítik, s ezek már az antik kategóriába sorolhatók. Ezeken a házikón túl komplett csendéleteket, jeleneteket is láthatunk. A madarakkal, növényekkel körbedíszített különleges órákon emberkéket, állatokat és növényeket is megtalálunk.

Manapság ritkább esetben gyártják a kakukkos óra retró változatát, bár kaphatunk még belőlük. Ha benned ezek a túl sok érzést keltik, akkor sem kell elszomorodnod! Vannak sokkal elegánsabb, letisztultabb darabok is! A fém és fa alapanyagokból készült darabok között vannak házikó formájú és egyszerű faliórának tűnő termékek egyaránt.

A kék, sárga, szürke, a fekete és a fehér színárnyalatok is képviseltetik magukat a modern kínálatban.

Lehet, hogy a kakukkos óra retró, de sosem megy ki a divatból! Remélem, hogy erről most te is meggyőződtél!

Ajánlatok