accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A sikeres szervezet egészségesen működik!

utazomajom /

Egy vállalkozás olyan, mint egy test. Ha a különféle részei önmagukban is jól működnek, és egymással is optimálisan képesek összedolgozni, akkor az egész jól működik. Ha azonban akár csak a legkisebb szervnél is homokszem kerül a gépezetbe, az az egész szervezet működésére kihat.

Nincs ez másként a vállalkozások terén sem, ahol minden egyes munkahelyi jelenség, érkezzen az akár a munkavállalóktól, akár a vezetőktől, egy tünet. Egy tünet, aminek a forrását ha nem vizsgáljuk ki kellőképp, akkor a betegség tovább fog terjedni, mígnem azt vesszük észre, hogy az egykor erős és sikeres szervezet már csak árnyéka önmagának.

Nem szükségszerű, hogy így legyen!

Természetesen nem mondjuk azt, hogy ebbe bele kell nyugodni, sőt éppen ellenkezőleg! Ha úgy érezzük, hogy a vállalkozásunk valamiért nem úgy működik, ahogy szeretnénk, akkor érdemes a Szinergia Kft. önjáró szervezeti tanácsadását igénybe venni.

Ezen szolgáltatás keretében a tanácsadók bevonásával feltárásra kerülnek a gátló, akadályozó tényezők, és ezek fényében már meg lehet majd azt határozni, hogy milyen fejlesztésekre, változtatásokra szorul a szervezet ahhoz, hogy valóban optimálisan tudjon működni. Természetesen nem távozunk fejlesztési terv nélkül, így nem hagynak magunkra minket a probléma feltárása után a megoldásban sem. Sőt, még a bevezetésben is partnerek lesznek a tanácsadó cég képviselői.

Most talán megfoghatatlannak tűnik, hogy miben is tudnak segíteni, ezért nézzünk néhány konkrét példát!

Amikor a szervezet nem jól működik

Jöjjön akkor néhány példa, ami híven tükrözi, hogy valami nem működik a vállalkozásunkban!

  • Nem jönnek alulról ötletek, ami azért van, mert a munkavállalók úgy érzik, nem számít a véleményük, a cégvezetők viszont érdektelenségként érzékelik.
  • Nem megfelelő a munkaerővel való gazdálkodás, amit a munkavállalók úgy élnek meg, hogy vagy bent kell ülniük akkor is, ha nincs feladatuk, vagy ha jól dolgoznak, aránytalanul sok terhet rónak majd rájuk.
  • Nem tisztázottak a felelősségi körök, ha a munkavállalók nem mernek egyedül döntést hozni, a vezető pedig azt érzi, hogy mindenhez rá van szükség.
  • Érdekellentétek feszülnek a részlegek között, ha az egyik úgy érzi, a másik ellene dolgozik, miközben a vezető csak annyit lát, hogy feszültség van.
  • Nem szerveződik organikusan a csapat, ha az újonnan érkező kollégák betanítása és fogadtatása a régi munkavállalók részéről nem jó, a vezető pedig csak azt észleli, hogy óriási a fluktuáció.

Ismerős néhány probléma? A felsorolás persze nem teljes, csak a jéghegy csúcsát érintettük, érdemes még mélyebbre merülni a siker érdekében!

Senkinek sem jó ez!

Mielőtt cégvezetőként tévesen azt gondolnánk, hogy ez a helyzet csak nekünk rossz, akkor mi azt mondjuk, ez nem így van. A rosszul működő, vagy ha úgy tetszik, nem önjáró szervezet minden tagot megvisel: legyen az akár tulajdonos, akár alkalmazott. Éppen ezért abszolút közös érdek, hogy ezek a fent említett akadályok elgördüljenek, hogy a vállalkozásunk hatékonyan és egészségesen tudjon működni.

Ajánlatok