accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A sokoldalú sötétítő függönyök

utazomajom /

Ha gyakran besüt a nap a lakásodba, arra viszont nincsen lehetőséged, hogy redőnyt szereltess fel, érdemes elgondolkodnod a sötétítő függöny vásárlásán, amely ugyanolyan jó szolgálatot tehet, mint egy jó minőségű redőny.

Így nem jelent majd gondot, ha a gyereknek délután kell aludnia, de ezt csak éjszakai sötétben tudja megtenni, ha a több-műszakos munkarended miatt nappal szeretnél aludni, vagy esetleg az utcai lámpák fénye túl erősen ver be az ablakon. De az otthoni mozizáshoz is jól jön majd a Lakberbazár függöny kínálatában is kapható sötétítő függöny által teremtett sötétség.

Az előnyei azonban nem merülnek ki ennyiben

A sötétítő függöny további pozitívumai közé tartozik, hogy a segítségével energiát takaríthatsz meg. Nyáron ugyanis nem engedi be a fényt a lakásba, amelynek köszönhetően kisebb hűtésteljesítmény is elég a légkondicionáló berendezéstől ahhoz, hogy kellemes hőmérséklet legyen a lakásban. Télen pedig segít a szigetelésben, amely által spórolhatsz a fűtési energiával.

Nem feledkezhetünk meg azonban arról sem, hogy a sötétítő jelentősen csökkentheti az utcáról érkező zajt is. Ennek a lakástextilnek az esetében ugyanis egy olyan többrétegű szövetről beszélünk, ahol a rétegeken a hő is nehezen vándorol át, a hang pedig még kevésbé. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen kizárja majd a külső hatásokat, de jelentősen minimalizálhatja azokat.

Így hozd ki a legtöbbet a sötétítődből!

Bár az, hogy a sötétítő megakadályozza a fény bejutását, energiát takarít meg, valamint csökkenti a zajt, már önmagában is nagyszerű, de szeretnénk néhány olyan egyszerűen megvalósítható dolgot is javasolni számodra, amelyek segítségével a lehető legtöbbet tudod majd kihozni ebből a csodás lakástextilből.

Az egyik ilyen, hogy úgy válaszd meg a karnis hosszát, hogy annyival túlnyúljon az ablakkereten, hogy a függöny mellett ne tudjon a fény behatolni a belső térbe. A típusát tekintve pedig érdemes egy kétsínes változatot választanod, amelynek ha az ablakhoz közelebbi sínének legszélére akasztod a sötétítő utolsó akasztóját, akkor az szinte teljesen rátakar majd fényáteresztő függönyre és a falra, amely által jobban elzárja majd a fény útját.

Emellett érdemes még arra is odafigyelned, hogy a karnis magasságát úgy alakítsd ki, hogy a fény a karnis felett ne juthasson be belülre, és a sötétítőt a megfelelő méretű rüssel kérd, hogy a behúzószalagon található akasztózsebek és a karnisban lévő csúszkák között ne legyen fényrés.

Végül pedig még annyit javasolnánk, hogy körültekintően válaszd meg az általad használt sötétítő függöny hosszát, mivel így azt is jó eséllyel elkerülheted, hogy a fény az ablak alatt bevilágíthasson.

Összegzés

A fentiek tekintetében elmondható tehát, hogy a sötétítő függöny nem csupán amiatt jelent jó választást, mert ez egy olyan kiegészítő, amely a kifinomult megjelenésével növeli az otthonod hangulatát, hanem a fény- és zajgátló, illetve a szigetelés terén mutatott hatékonyságuk is nagyon sokat nyom a latban.

Ajánlatok