accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A szaunák melegét adó elektromos kályhák

utazomajom /

Egyre többen gondolkodnak szauna kiépítésén, akár saját házukba beszerelve, akár intézményi szinten vagy vendégházakba. A szaunázásnak főleg a skandináv térségben van hagyománya, de szerencsére már hazánkban is sokak kedvelt kikapcsolódási tevékenysége. Nagy szerepe van ebben annak is, hogy hazánk rendkívüli mértékben bővelkedik termálvizekben, így a hozzájuk kapcsolódó fürdők nagyobbik része mind rendelkezik már egy vagy több fajta szaunával.

A szaunák típusai

A legismertebb szaunázási mód a hagyományos finn szauna. Ha tényleg teljesen autentikusak szeretnénk megépíteni, akkor ehhez fatüzelésű kályhát kell beszereznünk, de ha kényelmesebbek vagyunk annál, semmint vesződjünk példul az égéstermékek kivezetésének megoldásával, és amúgy is gyorsabb hatékonyságú változatot keresünk, akkor javasolt az e-kert.hu webáruház elektromos szaunakályháinak kínálatából válogatni, amely képes ugyanúgy a kívánt magas hőfok elérésére, de sokkal rövidebb időn belül.

A másik hazánkban már igen elterjedt szaunázási mód az infraszauna. Akiknek ellenjavalt a tradicionális finn szauna, tehát nem engedhetik meg maguknak, hogy 80-100 Celsius-fokos izzasztó levegőben üljenek, azoknak nagyszerű alternatívát jelent az infraszauna, amely alacsonyabb hőfokon működik, ezáltal kevésbé izzasztó, kevésbé terheli meg a szervezetet.

A teljesítmény egy kardinális kérdés

Az elektromos szaunakályhák teljesítménytől függően szerelhetőek be adott alapterületű szaunába. Az e-kert.hu weboldalon találhatunk olyan darabokat, amelyek nagyobb teljesítményüknek köszönhetően közösségi használatra is alkalmasak, azaz panziókba, hotelekbe is beszerelhetőek.

A szaunakályhák a legtöbb esetben szaunakövekkel együtt kerülnek kiszállításra. Minden egyes kályha oldalán szerepelnek a részletes műszaki és egyéb technikai paraméterek, valamint az is, hogy az adott kályha magáncélra vagy nagyobb terekbe javasolt.

A szaunaválasztás legfőbb kérdései

Ha letettük a voksunkat a szauna kiépítése mellett, akkor az első legfontosabb kérdés, hogy beltéri vagy kültéri legyen-e. Valószínű, hogy a rendelkezésre álló ingatlan viszonyai ezt már alapjában véve eldöntik.

A következő lényeges kérdés, hogy hányan fogják használni ezt a kényeztető építményt. Gondoljuk át jó alaposan, hogy csak a családtagok, vagy pedig esetenként fogunk még hívni barátokat, netán ismerősöket! Általában a négy vagy a nyolc fős változatok szoktak népszerűek lenni. Ha van mód nagyobb építésére, akkor érdemes a lépcsőzetes megoldást választani, ugyanis mivel a meleg levegő felfelé száll, akik jobban bírják a forróságot, felül ülhetnek, a fentebbi padokon.

A szaunák kialakításánál az is döntő szempont, hogy egyedi építést szeretnénk-e, vagy pedig egy komplett, kész házat vásárolunk meg. Ez utóbbi esetben is érdemes felkeresni az e-kert.hu webáruházat, mert náluk nem csupán a forgalmazás történik, hanem külön egyeztetést követően helyszíni összeszerelés és beüzemelés is kérhető.

Ajánlatok