accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A titán implantátumok jelentősége

utazomajom /

A titán implantátumok szó szerint a fogorvoslás gyökeres megváltozását hozták magukkal. Egy olyan professzionális lehetőséget a fogpótlások világába, amivel évtizedekre visszaadható a saját fogak összes előnye. 

Titán implantátumok a foghiány megszüntetésében

Lüktet, szúr, hasogat – sokszor szinte elviselhetetlennek tűnik az a fájdalom, amit egy gyulladt, szuvas fog okozhat. A francia nyelvű Jildent Clinique praxisát is sokan keresik fel ezzel a problémával. A nem megfelelő szájhigiénia, a kezeletlenül maradt fogágybetegségek előbb vagy utóbb fájdalomhoz vezetnek. 

A foghiányba azonban nem szabad beletörődni, hiszen a fogvesztés újabb és újabb egészségügyi problémákat generálhat. A fogorvostudomány fejlődésének köszönhetően szerencsére ma már erre is számos alternatíva áll a rendelkezésedre. Ilyenek a titán implantátumok a Jildent Clinique-nél

A titán implantátumok a jelen és a jövő megoldásai

Ha a titán implantátumokat egyszerűen kellene jellemezni, akkor azt mondanánk, hogy ezek a korszerű, fájdalommentes és tartós megoldást jelentik akár egy egész életre a fogpótlásban. Az eljárás lényege az, hogy az eltávolított foggyökér helyére egy olyan implantátum kerül, ami titánból készült.

Idővel ezt körbenövi a körülötte lévő csontszövet, és ilyen módon az rögzülni tud. Ehhez később az orvos majd egy olyan porcelán koronát rögzít, amely az eredeti fogakat tökéletesen utánozni fogja.

A titán implantátummal történő fogpótlás lehetőségei

A titán implantátumokkal pótolhatóak a részleges foghiányok vagy a teljes foghiány is (itt mini titán implantátumokat használnak). Nézzük meg az eljárásokat részletesebben!

  • Egy fog pótlása normál titán implantátummal – ebben az esetben a gyökér beültetése 30-45 percet vesz igénybe. A beültetés alkalmával a fogorvos metszést ejt az ínyen, kialakítja a gyökér helyét az állcsontban, becsavarja az implantátumot, majd összevarrja az ínyt. Három hónap gyógyulási idő után az orvos feltárja a beültetett gyökeret, majd felhelyezi rá a felépítményt. Az íny gyógyulása után egy héttel a fogsorról lenyomat készül, ennek alapján készíti el a fogtechnikus a porcelán koronát, amit majd a fogorvos ragaszt fel a beültetett gyökérre.
  • Több, egymás melletti hiányzó fog pótlása – itt normál titán implantátumokat, hidakat és koronákat használnak. Az eljárás menete hasonló, mint az előbb említett esetben: vizsgálatok, tervezés, beültetés. A gyógyulási idő után ínyformázás, lenyomatvétel majd a koronák és hidak elkészítése, próbája, rögzítése történik. 
  • Teljes fogpótlás mini implantátummal és kivehető műfogsorral – sokan nem szeretik a kivehető fogsort, mert az számtalan kellemetlenség forrása lehet. Megbillenhet és elmozdulhat beszédkor, evéskor, nevetéskor. Kimondottan ennek a megakadályozására fejlesztették ki a mini titán implantátumokat, amelyek vékonyabbak a normál implantátumoknál. Az eljárás segítségével már műfogsorral is lehet teljes értékű életet élni.

A titán implantátumok jelentősége óriási a fogpótlásban. Élj az előnyeivel te is!

Ajánlatok