accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Most már heti három alkalommal indul az Adria InterCity Budapestről Splitbe!

utazomajom /

Ahogyan korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, a Budapestet a horvát tengerparttal (Splittel) összekötő vasútvonalon mától szeptember 30-ig hetente háromszor közlekedik az Adria InterCity.

A tavalyi évek gyakorlatát szem előtt tartva a MÁV Zrt. azt ajánlja az utasoknak, hogy aki biztosra szeretne menni, az elővételben váltsa meg a jegyét, hiszen ebben az időszakban megduplázódott az utasszám. A nyári Adria InterCity az egyik legnépszerűbb nemzetközi IC, amelyet tavaly a The Guardian beválogatott Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé.

A tavalyi évhez képest újdonság, hogy főszezonon kívül is heti háromszor közlekedik a vonat június 17-ig az előszezonban, majd pedig augusztus 28-tól az utószezonban. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, 18:45-kor indul a hálókocsis vonat. Az IC-re a Keleti pályaudvaron és Kelenföldön kívül Székesfehérváron, Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán és Gyékényesen lehet felszállni. A vonat a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd gyönyörű tájakon keresztül zakatolva, a hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra és éri el Splitet reggel 9:44-kor.

Visszafelé, Splitből a vonat hétfőn, szerdán és szombaton, 17:55-kor indul és Budapestre másnap reggel 9:35-re érkezik.

A 789 kilométeres táv nagy részét az éjszakai utazásnak köszönhetően át lehet aludni, amelyhez nem csak a kényelmes hálókocsis vagy fekvőhelyes fülkével rendelkező vonatok járulnak hozzá, de idén már a határellenőrzés megszűnésével, semmi sem zavarhatja meg az utasok nyugalmát. Az InterCity közvetlenül Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

Adria IC Fotó: MÁV

A vonat teljesen légkondicionált, és a hálókocsik mellett étkezőkocsival is felszerelt, amely a mintegy 15 órás utazás teljes ideje alatt nyitva tart. A négy- és hatágyas, fekvőhelyes kocsikba személyenként 49 eurótól váltható jegy, míg az egy-, két-, és háromágyas hálókocsis fülkékbe 64 eurótól kaphatunk jegyet. Családosok számára kedvezményes jegy vásárolható 6-15 éves korú gyerekek esetén, nekik 31 eurótól elérhető a gyerekjegyek. A nagyobb családok, csoportok, baráti társaságok 209 eurótól egy teljes fekvőhelyes fülkét is foglalhatnak, akár 6 főre.

Az Adria IC-ről további információk a MÁV honlapján érhetők el.

Forrás: Turizmus.com

Ajánlatok