accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Ez hihetetlen jó: 33 napos hajóút és körutazás Dél-Afrikába! Életre szóló kaland!

utazomajom /

Életre szóló kalandban lehet részed az MSC Orchestra fedélzetén, majd Fokvárosban! Az óceánjárón élvezd ki a luxus körülményeket, étkezz minden nap másik étteremben, fürdőzz, mozizz, táncolj, sportolj az óceán közepén! A hajó Genovából indul, ahová Bécsből induló buszjárattal utazol. A hajókirándulás során meglátogatjátok Rómát, Krétát, Egyiptomot, Szaúd Arábiát, Seychelle-szigeteket, Mauritiust, Reuniont, majd megérkeztek Fokvárosba, ahonnan indul a földi kaland. 6 napon keresztül szervezett túrák keretében bejárjátok a környék legszebb látnivalóit, strandjait! Fokvárosból Bécsbe repülővel érkezel. A részletes programokat lentebb találod.

Példa utazás: 2022.10.24. – 2022.11.25. 1.299.990 Ft 33 napos utazás MEGNÉZEM

Az ár az alábbiakat tartalmazza

 • utazás autóbusszal Ausztriából Genovába (Olaszország) a megfelelő beszállási helyről
 • repülőút (turistaosztály) a Turkish Airlines járatával Fokvárosból, Isztambulon keresztül Bécsbe 1 db 20 kg-os poggyásszal (kézipoggyász: 7 kg)
 • Durban – Fokváros belföldi repülőút 1 db 20 kg-os poggyásszal (kézipoggyász: 7 kg)
 • reptéri illetékek és biztosítási díjak
 • 25 éjszaka az MSC Orchestra fedélzetén
 • 5 éjszaka 3*-os/4*-os szállodákban, valamint faházakban a körutazás során
 • ellátás: teljes ellátás reggelivel, ebéddel, délutáni büfé kávéval/teával, süteménnyel és szendvicsekkel, vacsora, éjféli harapnivalók (hajó), ill. 4 alkalommal svédasztalos reggeli, 1 alkalommal ebéd és 1 alkalommal vacsora (körutazás)
 • a legtöbb fedélzeti létesítmény használata az utastérben és részvétel a fedélzeti szórakoztató programban
 • minden transzfer légkondicionált buszokban
 • minden kirándulás, belépő és látogatás az útiterv szerint
 • többnyelvű fedélzeti kiszolgálás (német is)
 • helyi német nyelvű idegenvezetés (a körutazás alatt)
 • szervizdíj a fedélzeten fejenként 250 euró értékben
 • minden be- és kihajózási illeték, üzemanyagpótdíj

 Útiterv

1. nap Busztranszfer Ausztriából Genovába (Olaszország).
2. nap Megérkezés, beszállás és a hajóút megkezdése 17.00 órakor.
3. nap Civitavecchia (Róma), Olaszország (7.00–19.00 óra).
4. + 5. nap Kikapcsolódás a tengeren.
6. nap Heraklion (Kréta), Görögország (7.00–17.00 óra).
7. + 8. nap Átkelés a Szuezi-csatornán.
9. nap Sharm El Sheikh (Egyiptom) (6.00–21.00 óra).
10. nap Kikapcsolódás a tengeren.
11. nap Jeddah, Szaúd-Arábia (6.00–17.00 óra).
12. – 16. nap Kikapcsolódás a tengeren.
17. + 18. nap Port Victoria, Seychelle-szigetek (12.00–19.00 óra +1).
19. + 20. nap Kikapcsolódás a tengeren.
21. + 22. nap Port Louis, Mauritius (8.00–17.00 óra +1).
23. nap La Possession (La Réunion) (7.00–17.00 óra).
24–26. nap Kikapcsolódás a tengeren.
27. nap Durban – Fokváros • Megérkezés Durbanba (Dél-Afrika) 7.00 órakor és partraszállás. A német nyelvű idegenvezető üdvözli a vendégeket, majd a körutazás megkezdése. Transzfer Durban repülőterére és repülőút Fokvárosba. Megérkezés és utazás a Tábla-hegyre, a város jelképére (időjárásfüggő). Felfelé menet megfordul a gondola, és csodálatos kilátás nyílik a városra és a Tábla-öbölre. Rövid séta az 1067 méter magas fennsíkon, ahonnan körkörös kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra, valamint egy pohár pezsgő. Továbbutazás a Victoria & Alfred Waterfrontba, a város szórakoztatónegyedébe. Itt, a régi kikötőmedencében már 1998-ban létezett Fokváros egyik legjelentősebb turisztikai központja több mint 400 üzlettel, étteremmel és kocsmával. Kellemes sétát tehet a csarnokokban és a kikötő környékén, amelynek során felfedezheti ezt a bevásárló- és szórakoztatóparadicsomot és megszerezheti első benyomását a város nyüzsgéséről. Ezután utazás a szállodába.
28. nap Fokváros • A reggeli után városnézés. Utunk először a Jóreménység kastélyához, a város legrégebbi épületéhez vezet. A holland Kelet-indiai Társaság által 1666 és 1679 között pentagon stílusban épített építmény táborként és védőerődként szolgált. A vezetett túra során sok mindent megtudhat az épület eredetéről és használatáról. Ezután utunk az Adderley utcán a Company Gardenbe folytatjuk, amely egy park a város közepén. Innen gyalogosan is felfedezheti a várost. Sétánk során elhaladunk a Parlament épülete, Tuynhuys, az elnöki hivatal, a Dél-afrikai Nemzeti Művészeti Galéria és a Dél-afrikai Múzeum mellett. Ezután tovább megyünk a történelmi épületekkel szegélyezett Long Streeten a Green Market Square-re, egy nyüzsgő helyi piacra, ahol afrikai műtárgyakat, például faragványokat, szőnyegeket, festményeket és sok egyebet árulnak. Ezután felutazunk a Signal Hillre, ahonnan kilátás nyílik Fokvárosra és az Atlanti-óceánra. Ezután továbbutazunk a Bo-Kaap (maláj negyed) felé. A városnegyed színes házaiban még ma is a rabszolgák leszármazottai élnek, és a mecsetek minaretjeiről müezzinek hívnak imára. A városnézés a Victoria & Alfred Waterfrontnál ér véget. A nap hátralévő részében szabad időtöltés.
29. nap Fokváros – Jóreménység-fok – Boulder’s Beach – Kirstenbosch – Fokváros (kb. 140 km) • Kirándulás a Jóreménység-fokhoz. Az út az Atlanti-óceán partja mentén először a Camps-öbölbe és a Hout-öbölbe, majd a világ egyik leglátványosabb tengerparti útján, a Chapman’s Peak Drive-on keresztül a Cape Peninsula Nemzeti Parkba vezet. Útközben megtekintheti a régió egész évben zöld növényvilágát, amely struccoknak, páviánoknak és antilopoknak is otthont ad. A Cape Pointnál a siklóval (fogaskerekű vasút) a fok legmagasabb pontjára utazhat (választható, a helyszínen fizetendő). Kb. 20 percet kell gyalogolni felfelé és kb. 10 percet vissza. Az ott található világítótorony még mindig fontos tájékozódási pont a fok körüli tengeri hajózáshoz, a kilátóteraszról pedig az óceánok panorámája tárul elénk. Ezután ellátogathat a Boulder’s Beach-en élő pápaszemes pingvinekhez, az afrikai szárazföldön található kevés kolónia egyikéhez. Egy fából készült, megerősített pallón lesétálhat a partra, és megfigyelheti, ahogy a pingvinek úszkálnak és a tollaikat tisztítják. Ezután továbbutazunk a Simons Townon, a Kalk-öbölön és a Boye’s Drive-on keresztül a Kirstenbosch Botanikus Kertbe. Itt több mint 6000 őshonos növényfaj él. A „Cape Floral Kingdom” növényvilágát a legkülönfélébb módokon fedezheti fel. Miután átsétáltunk egy 130 m hosszú és 12 m magas acélhídon, késő délután visszatérünk a szállodába. A nap hátralévő részében szabad időtöltés.
30. nap Fokváros – Stellenbosch – Franschhoek – Paarl – Fokváros (kb. 160 km) • Kirándulás Dél-Afrika bortermelő vidékeire. Utazás Stellenboschba, és séta Dél-Afrika második legrégebbi városában. Itt elsősorban a város számos foki holland stílusú történelmi épületet felvonultató főterét (Braak), a református holland templomot, valamint az öreg tölgyekkel szegélyezett Doorpstreetet érdemes megnézni. Tovább utazunk Franschhoekbe, a francia hugenották által alapított városkába, amelynek borászati hagyományai 1688-ig nyúlnak vissza. Ellátogatunk a hugenotta emlékműhöz, amely a völgy francia hugenották általi benépesítésének állít emléket. Ezután Paarlba utazunk, és borkóstolóval egybekötött pincetúrán veszünk részt egy borászatban. Ez nagyon modern pincerendszereken és régi pincehelyiségeken vezet végig, ahol a bort még mindig ősi fahordókban tárolják. Késő délután visszatérés Fokvárosba.
31. nap Fokváros – Aquila vadrezervátum (kb. 180 km) • Reggeli után a Hex River-hegység lábánál található Aquila magán vadrezervátumba utazunk. Ez a rezervátum a déli Karoo félsivatag vadregényesen szép táján található. Üdvözlő koktél és svédasztalos ebéd a szálláson. Délután „Ökoszinergia túra”, ahol megismerkedhet a szálláshely fenntartható és környezettudatos gazdálkodásával (biogázüzem, hulladékgazdálkodás, saját zöldség- és gyógynövénytermesztés stb.). Ezután vadleső túra nyitott járműveken. A rezervátum az oroszlánok mellett elefántoknak, orrszarvúaknak, bivalyoknak és gepárdoknak ad otthont. De zebrák, zsiráfok, vízilovak és számos őshonos antilopfaj is látható a vízlelőhelyeken. Visszatérés a szállásra, vacsora és „csillagszafari”, ahol egy vadőr egy teleszkóp segítségével elmagyarázza a különböző csillagokat és csillagképeket (időjárásfüggő).
32. nap Aquila vadrezervátum – Fokváros – Visszaút (kb. 320 km) • Kora reggel vadleső túra nyitott járművekkel, ahol egy kis szerencsével megfigyelheti az állatokat. Ezután reggeli következik. Utazás a Worcester melletti borvidéken át, a „Theewaterskloof Dam” ivóvíztározó mellett elhaladva és a Hottentots Holland-hegységen keresztül Hermanusba, a bálnák városába. A Walker-öbölben a déli simabálnák folytatják szerelmi játékaikat és hozzák világra kicsinyeiket. A parti sziklákról különösen jól megfigyelhetők az akár 20 m hosszúságú bálnák. A bálnafigyelő, a város egy alkalmazottja, mindig megfújja a kürtjét, amikor feltűnik egy bálna. Néha a bálnák több méter magasra is kiugranak a vízből. Kora délután utazás Dél-Afrika egyik legszebb tengerparti útján, az Indiai-óceán mentén, Kleinmondon, a Pringle-öbölön és a Gordon’s-öbölön keresztül a Fokváros repülőterére. Este repülőút visszafelé Isztambulon keresztül.
33. nap Megérkezés Bécsbe, majd önálló hazautazás.

MEGNÉZEM

Bizonytalan vagy?

Most 4.000 Ft / fő áron köthetsz útlemondási biztosítást. Ha meggondolod magad, egészen az utazás előtt 7 nappal lemondhatod az utat! Megnézem a részleteket.

Korábbi ajánlatok

Kihagyhatatlan lehetőség: Óceánjáróval Genovából Rio de Janeiróba! 11 úti cél, felejthetetlen programok 23 nap alatt!

Két hetes szervezett utazás a Seychelle-szigetekre repülővel, két sziget meglátogatásával 569.990 Ft-ért!

Pénztárcabarát nyaralás: Apartman az olasz tengerparton 8 napra 35.100 Ft-ért!

5 napos All Inclusive nyaralás Horvátországban 87.990 Ft-ért!

Életre szóló élmény: 16 nap Costa Rica és Nicaragua vitorlás körutazás

Álmaid utazása: 8 napos All Inclusive földközi-tengeri hajóút 15 emeletes óceánjáróval!

Horvátország: Jó ár-érték arányú 3*-os szállás Porečben félpanziós ellátással 76.490 Ft-ért 6 napra!

 

szponzorált tartalom

Ajánlatok