accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Idén nyáron már 150 desztinációra repít az Air France

utazomajom /

Az Air France idén nyáron a megszokottnál alacsonyabb, de az utóbbi pár hónapban megszokottnál magasabb számú járatot üzemeltet majd, a hálózat pedig folyamatosan erősödni fog. Az újjáépítést a francia területekkel kezdi a légitársaság, de Európába és a világ különböző pontjaira – így Budapestre – is egyre egyszerűbb lesz majd utazni. A vírushelyzet alatt bevezetett fokozott egészségügyi intézkedések érvényben maradnak, a kollégák továbbra is mindent megtesznek a biztonságos utazásért.

Ahogy a légiközlekedés folyamatosan visszatér a megszokott kerékvágásba, az Air France is erősíti nyári menetrendjét. Június végére a menetrend az ebben az időben megszokott kapacitás 20%-át teszi majd ki. A korlátozások feloldásának függvényében később tovább fog növekedni a járatok gyakorisága és a desztinációk száma, júliusban 35, míg augusztusban 40%-os teljesítményen üzemel majd a hálózat az eredeti tervekhez képest.

Az Air France összesen 150 desztinációra kíván repülni, ami a megszokott hálózatának 80%-át teszi ki. Az újjáépítés során a hazai járatok élveznek majd elsőbbséget, több járati is újraindul majd Párizs és a franca régiók közt, nagy hangsúlyt kap majd Korzika. A tengerentúli francia területek, illetve Európa is egyre könnyebben elérhető lesz, főként Spanyolország, Görögország és Portugália. A budapesti járatok számát is fokozottan emeli majd a légitársaság, a tervek szerint augusztus végére heti 14 járat közlekedik majd a magyar és a francia főváros közt.

A hosszútávú járatok nagy része is fokozatosan újraindul majd mind a személy- mind a teherszállítás tekintetében.

Az Air France flottájának 224 repülőgépéből várhatóan 106 fog majd repülni.

„Jól látható, hogy az emberek újra utazni akarnak, ezért 150 desztinációra juttatjuk el őket a nyáron Franciaországban, Európában és a világ minden táján. Az elmúlt időszakot hátrahagyva szeretettel üdvözöljük ügyfeleinket a fedélzeten, nagy örömmel tölt el minket, hogy újra találkozhatnak szeretteikkel. Az Air France munkatársai földön és levegőben egyaránt mindent megtesznek az utasaink egészségéért és biztonságáért.” – mondta el Anne Rigail, az Air France ügyvezetője.

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről elérhető desztinációk 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország Ajaccio, Bastia, Biarritz, Bordeaux, Brest, Calvi, Clermont Ferrand, Figari, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Pau, Perpignan, Rennes, Toulon, Toulouse

 

Tengerentúli francia területek, a Karib-térség és az Indiai-óceán Antananarivo, Cayenne, Fort de France, Havanna, Mauritius, Papeete, Pointe à Pitre, Saint-Denis de La Réunion, Santo Domingo, Saint Martin
Európa Alicante, Amszterdam, Athén, Barcelona, Bari, Bergen, Berlin, Bilbao, Billund, Birmingham, Bologna, Bukarest, Budapest, Cagliari, Catania, Koppenhága, Cork, Dublin, Dubrovnik, Düsseldorf, Edinburgh, Faro, Firenze, Frankfurt, Genf, Göteborg, Hamburg, Hannover, Heraklion, Ibiza, Krakkó, Lisszabon, Ljubljana, London, Madrid, Manchester, Milánó, München, Mykonos, Nápoly, Newcastle, Nürnberg, Olbia, Oslo, Palermo, Palma de Mallorca, Porto, Prága, Róma, Santorini, Sevilla, Split, Stockholm, Stuttgart, Tbiliszi, Thessaloniki, Torino, Velence, Bécs, Varsó, Wroclaw, Jereván, Zágráb, Zürich
Közel-Kelet Bejrút, Dubai, Kairó
Afrika Conakry, Cotonou, Douala, Nouakchott, Tunis, Yaoundé

 

+ egyéb, kormányzati engedéllyel elérhető desztinációk

Észak-Amerika Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, Mexikó, Montreal, New York, San Francisco, Toronto
Dél-Amerika Panama City, Rio de Janeiro, Santiago, Sao Paulo
Ázsia Bangalore, Bangkok, Bombay (Mumbai), Delhi, Hong Kong, Osaka, Szöul,

Szingapúr, Tokyo


A párizsi Orly repülőtérről elérhető desztinációk 2020 júliusában és augusztusában

Kontinentális Franciaország Ajaccio, Bastia, Calvi, Figari

 


A francia régiókat érintő menetrend, valamint az újrainduló járatok időpontjai az airfrance.com oldalon tekinthető meg.

A menetrend folyamatosan változhat, és továbbra is nagyban függ a különböző országok és desztinációk kormányzati szerveinek intézkedéseitől, valamint a helyi egészségügyi és higiéniai szabályok alakulásától. A menetrend változása akár különböző járatok törlését is eredményezheti. Ezért légitársaság lehetővé teszi az utasok számára, hogy ingyenesen töröljék vagy halasszák útjukat, vouchert, vagy visszatérítést igényeljenek.

Az Air France arra kéri utasait, indulás előtt ellenőrizzék tranzit- és célállomásuk hatályban lévő belépési és átutazási szabályait, hiszen azok a koronavírus-helyzet alatt folyamatosan változhatnak.

Ezen felül a légitársaság szeretne mindenkit arra emlékeztetni, hogy járatain kötelező a maszk viselése, illetve, hogy felszállás előtt ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét. A korábbinál magasabb szinttű napi takarítást végeznek a járatokon, és egy különleges, vírusölő szerrel végrehajtott eljárást alkalmaznak a kabinokban. Az Air France által a reptereken és a járatok fedélzetén bevezetett biztonsági és egészségügyi intézkedésekről ide kattintva bővebben is tájékozódhat.

Ajánlatok