accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Fiatal vagy? Életed kalandja vár rád Amerikában, akár már €99-ból!

utazomajom /

Sokaknak az amerikai filmek jutnak eszükbe és Hollywood, vagy az ételek mint a pite, esetleg az amerikai zászló, autók, kultúra, netán az amerikai álom kifejezés és persze nyaranta a táborok ahol rengeteg amerikai gyerek tölti a vakációt!

A gyerektáborok kapcsán pedig egyre több alkalommal találkozhatunk itthon az AmeriCamp nevével. Tavaly már mi is írtunk róluk most pedig újra meg kell említenünk őket, mert hatalmas siker volt a €99 csomag ami most is elérhető!

Egy Amerikai kirándulást a legtöbben nem egyik napról a másikra hoznak össze, még akkor sem ha sikerül kimaxolni a kedvezményeket minden területen és persze mindenkinek mások az elképzelései a kint töltött idő hosszát, aktivitását illetően.

Ez a lehetőség kifejezetten a fiataloknak szól akik még egyetemisták, főiskolások és ezt nem csak a korhatár miatt mondjuk, hanem mert ez az a korosztály akinek még rendelkezésére áll a nyári szünet anélkül, hogy fennakadást okozna a kint töltött akár 3-3,5 hónap.

A tapasztalatokról az AmeriCamp kollégáját Vas Dánielt faggattuk aki érdekes és hasznos infókkal látja el a programra jelentkező és azon résztvevő fiatalokat:

Pontosan hogyan kell elképzelni egy ilyen nyarat?

Mindenképpen arra kell számolni, hogy élményekben gazdag lesz. Fontos a nyitottság és a rugalmasság, mert egy teljesen másik kultúrába csöppen bele az ember, ahol nem feltétlenül úgy működnek a dolgok mint itthon. A júniusi kiutazás után a legtöbben 10-12 héten keresztül dolgoznak egy táborban, majd utána indulhat az akár 30 napos felejthetetlen utazgatás az USA területén a hazautazás előtt.

Hogyan zajlik egy jelentkezés, mennyire körülményes?

A jelentkezés, nem bonyolult és mi is segítünk végigmenni a folyamaton. Az érdeklődök amikor befutnak a rendszerbe mindig először egy magyar tájékoztatón vesznek részt, hogy átbeszéljük a programot, a felmerülő kérdéseket és teljesen tiszta legyen minden részlet mielőtt belevágnának. Ezt követően el kell készíteni egy online profilt ami alapján a táborok megkereshetik a hozzájuk passzoló jelölteket. Amikor pedig meg van a tökéletes tábor és meg van ki hova fog utazni elkezdődik a vízumügyintézés, majd a repülőjegy vásárlás.
Ez egy hosszabb folyamat, mivel nem lehet mindent egyszerre elintézni, de körülményesnek semmiképpen nem mondanám.

Te voltál már kint? Vettél részt ilyen nyári táboroztatáson?

Igen, 2014-nyara életem legnagyobb élménye volt, egy olyan táborban, amelyben egyszerre 700 gyerek táborozott, mi pedig ugyanennyien dolgoztunk a táborban. Rengeteg storyt tudnék mesélni mind a táborról, mind az utazásról. A kint töltött idő alatt megismert emberek közül, sokakkal a mai napig tartom a kapcsolatot. Ezek a tapasztalatok és élmények most, a munka során is hasznosak, hiszen saját tapasztalatok alapján tudom a jelentkezőket felkészíteni.

Magyarországon másokon keresztül is elérhetőek hasonló programok, szerinted miért az AmeriCamp a jó választás?

Alapjában véve valóban hasonló feltételekkel lehet belevágni a programba másoknál is, hiszen a táborok azok táborok és az elvárások a jelentkezőkkel szemben adottak. Amiben az AmeriCamp úgy gondolom kiemelkedőt tud nyújtani az a jelentkezőkhöz való hozzáállás és a programdíj. Lee McAteer, az AmeriCamp alapítója, egy olyan programot hozott létre ami a fiatalokról szól és a lehetőségekről. Ezt a szellemiséget mi is fontosnak tartjuk, ezért is szánunk másoknál több időt a jelentkezőinkre. A programdíjaink pedig magukért beszélnek, hiszen ezek nálunk a legkedvezőbbek valamint idén is összehoztuk a €99 csomagot, hogy a pénz tényleg senkinek ne okozzon gondot.

Mindenki jól érzi magát aki kiutazik? Vannak visszajelzések?

Mindig kíváncsiak vagyunk a tapasztalatokra és egyre gyakrabban kapunk kérés nélkül is értékelést a munkánkról, ami amellett, hogy hasznos a megújulásban új lendületet is ad a csapatnak. Nemrég pont a nyárzáró bulin kérdeztünk meg jónéhány előző szezonban kiutazott AmeriCampest, hogy ha újra csinálhatnák a jelentkezésüket min változtatnának? Mindannyian azt mondták, hogy hamarabb kiutaznának, vagy többet utaznának a nyár végén. Teljesen elégedett volt mindenki és a köszönő mailek is szép számmal befutnak.

Szerinted mire elég a 30 nap? Mennyire lehet kijönni a zsebpénzből?

30 nap alatt a keleti és nyugati partot is meg lehet nézni és beleférhet, egy-egy nemzeti park is. A zsebpénz többnyire elég szokott lenni, bár ez mindenkinek az egyedi igényeitől függ, az utazás végéig, de nem árt ha van egy kis vésztartalék is.

Mit üzennél azoknak akik még csak gondolkoznak a jelentkezésen?

Ne gondolkozzanak, jelentkezzenek, hiszen ez egy olyan életre szóló kaland amire most van lehetőségük főiskola-egyetem alatt. Később amikor már a munka világába csöppen az ember, esetlegesen családot alapít már sokkal több olyan kötöttsége lesz ami miatt nem fér bele egy ekkora út. Persze ha az ember akar mindig talál kifogást, hogy most éppen miért nem, de saját tapasztalatból tudom, hogy ez az az út amire majd idősebb korban is jó lesz emlékezni.

A nyár sajnos még kicsit messzebb van, de érdemes már most elkezdeni a jelentkezést, hiszen ahogy már korábban is mondtuk Kétféle ember létezik a világon: aki már járt az Egyesült Államokban, és aki szeretne oda eljutni! Ha az utóbbiba tartozol akkor 2020 nyarán előtted is ott a lehetőség, hogy kipipálj egy nagy állomást a listádról. Ha pedig lecsúsznál az október 31-i superearlybird határidőről akkor van egy jó hírünk! Az #amerikamajom2020 kuponkóddal most kitolhatod 2019. november 15.-ig az akciót és még behoppolhatsz a €100 eurós kedvezményre! Kattints a részletekért!

szponzorált bejegyzés

Ajánlatok