accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Az előkötött horgok hasznossága a horgászataink sikere kapcsán

utazomajom /

Ebben a cikkben meg fogjuk azt mutatni, ahogyan az előkötött horgok kényelmesebbé és messze menően hatékonyabbá képesek tenni a pontyra, keszegre, kárászra vagy amurra történő horgászatainkat évszaktól függetlenül.

Merthogy az előkötött horgok nem kevés időt és idegeskedést tudnak megspórolni a számunkra úgy, hogy közben a halfogás esélyét is nagyban megnöveli a használatuk. Nem is kérdés tehát, mennyire kézenfekvő megoldást jelentenek azoknak a horgászoknak, akik szeretnének eredményesek lenni a vízparton.

Miért állnánk neki saját magunk előkét kötni a vízparton, amikor minden perc számít?

Legyünk őszinték, előkét kötni horoggal együtt kimondottan időigényes feladatnak számít. Olyannyira, hogy az esetek döntő többségében nem éri meg ezzel foglalkozni. Pláne a kisebb méretű horgokkal és zsinórokkal, ahol nem akármilyen kézügyesség is kell a kötéshez.

Képzeljük el, ahogyan a vízparton ülve pont eszik a hal, de mi értékes perceket veszítünk egy-egy előke megkötése miatt. Ez nem akármilyen agyrémmel érne fel. Jó hír, hogy az előkötött horgok segítségével nincs is rá szükség.

Hogyan tudjuk alkalmazni a különféle előkötött horgokat?

A rövid válasz úgy szólna, hogy borzasztó egyszerűen. Az előkötött horgok cseréje, illesztése és előkészítése az esetek döntő többségében legfeljebb tényleg csak másodpercek kérdése. Egyetlen könnyed mozdulat, és az előkötött horog máris a helyén.

Tegyük fel például, hogy egy-egy testesebb ponty fárasztása közben akaratlanul is tönkremegy, elhasználódik vagy elszakad az előke. Ilyenkor nincs más teendő, mint a már nem használható előkét egyetlen mozdulattal levenni, majd ugyanilyen könnyen a helyére illeszteni az újat.

Még könnyebb maga a művelet, hogyha a felszerelésünket előkerögzítő gyorskapoccsal is elláttuk. Ebben az esetben maximum tíz vagy tizenöt másodpercet vesz csak igénybe maga a művelet, amíg az új előke a helyére nem kerül.

Csalitüskével, gumikarikával vagy hajszálelőkével ellátott előkötött horgok

Gyakorlatilag a számunkra leginkább bevált és szeretett csali típusához tudjuk megválasztani a használni kívánt előkötött horog típusát. Merthogy ma már a csalitüskével, gumikarikával és hajszálelőkével ellátott előkötött horgok beszerzése is néhány száz forintos tételnek számít.

Nem beszélve arról, hogy az előkötött horoghoz passzoló előke hossza is tetszőleges méretekben áll rendelkezésre. Úgyhogy ennek jegyében testre szabható annak a kérdése is, hogy adott esetben hosszú előkével vagy pedig rövidebb előkét igénylő method módszerrel szeretnénk-e horgászni.

Pontosa ez a fajta rugalmasság és szabad mozgástér az, amire szert tehetünk az előkötött horgok alkalmazásával. Hozzá kell persze tenni azt is, hogy a precízen megkötött minőségi horgokkal a halfogás esélye is komolyan megemelkedik.

Ajánlatok