accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Koffein terhesség alatt? Bátran fogyassz matcha teát várandósságod idején!

utazomajom /

Amennyiben úgy érzed, hogy megtaláltad az igazit, azt, akivel le szeretnéd élni az életedet, akkor érdemes elgondolkozni a családalapítás kérdésén. Egy baba tervezésének tudatos és jól megfontolt döntésnek kell lennie, amit olyan lépések követnek, melyek biztosítják a gyermek egészségét. Egy kismama számára kifejezetten izgalmas időszak a várandósság, hiszen a szervezetében végbemenő változások még kifejezetten újszerűnek számítanak.

Ekkor számtalan kérdés merül fel benne, hiszen szeretne mindent megtenni annak érdekében, hogy gyermeke egészségesen jöjjön a világra. Éppen ezért mielőtt belevágtok a babaprojektbe, érdemes utánaolvasnod, hogy terhességed alatt mi az, amit teljes magabiztossággal fogyaszthatsz, és mikről szükséges lemondanod mindkettőtök egészsége érdekében.

Olvass hát tovább, és tudj meg többet a terhesség alatt fogyasztható ételekről, italokról, és ismerd meg az M Matcha kínálatában megtalálható matcha teák jótékony hatásait is!

Mire figyelj oda terhesség alatt?

Egy komoly elhatározás születik meg abban a pillanatban, hogy a családalapítás mellett döntötök. Mindkét félnek hatalmas szerepe van benne, azonban a leendő anyukának szigorúbban szükséges vennie a dolgokat – elegendő időt kell pihenésre fordítania, kímélnie kell magát a megerőltető fizikai aktivitásoktól, valamint kiemelkedő figyelmet szükséges fordítania arra, hogy mit fogyaszt.

A tiltólista legelején szerepel mindennemű alkohol, valamint a cigaretta is, hiszen visszafordíthatatlan negatív folyamatokat indíthat el a baba szervezetében. Mindezen felül érdemes kerülni a magas higanytartalommal rendelkező halfajták fogyasztását, valamint a nyers húsokat, ételeket is, mint például a sushi, a tatár bifsztek vagy a nyers tojás. Az utóbb említett nyers ételek könnyen tartalmazhatnak baktériumokat és vírusokat, amelyek a kismama szervezetére sokkal fenyegetőbbek lehetnek. Mindazonáltal a túlzottan fűszeres vagy éppenséggel zsíros ételek is kifejezetten megterhelők lehetnek számukra.

Matcha tea a várandósságod alatt?

Vannak olyan tápanyagok, amik viszont kifejezetten támogatóan hatnak a várandós nők szervezetére. A legfontosabb, hogy a bevitt tápanyagok minőségi forrásból származzanak, változatos legyen az elfogyasztott étel, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Nehéz megállni, hogy elhagyd a koffeint, főleg akkor, ha előtte rendszeresen fogyasztottál kávét. Azonban a japán matcha tea mértékletes fogyasztása nem csak hogy megengedett, még jótékony hatással is bír!

A magas minőséggel rendelkező japán matcha teák elegendő energiával látnak el a nap folyamán, amiért biztosan hálás leszel a feladataid elvégzése közben. Mialatt felpörget és energiát ad a matcha tea, a stressz szintedet is csökkenti, így segít a munka utáni szellemi ellazulásban is. Pont ez a kettős szerepe az, ami ellenállhatatlanná teszi számodra ezt a japán csodaitalt!

Ajánlatok